‘Bouwplan La France-locatie past niet in omgeving’

politiek n Op de plek van het inmiddels gesloten partycentrum La France, achter de H. Willibrordkerk wilde ontwikkelaar FSD (Fransje Sprunken Development) project ‘Patio’ realiseren.

Sprunken organiseerde daartoe al meerdere informatiebijeenkomsten. De plannen voor het (relatief grote) project moesten echter nog door de Oegstgeester gemeenteraad worden goedgekeurd.

De raad oordeelde vorige week donderdag echter dat het plan voor het appartementencomplex niet op die plek past. Onder andere vanwege het ‘cultuurhistorisch kader' van de gebouwen en de begraafplaats in de directe omgeving. Eerder kwam een externe stedenbouwkundige tot dezelfde conclusie. Ook omwonenden en de Historische Vereniging Oegstgeest spraken zich uit tegen het nieuwbouwplan van dertig meter hoog. "Het bouwproject is hoog en kolossaal en neemt daardoor lichtinval en zonlicht weg, zelfs in de zomer. De nieuwe bewoners en wij die er tegenover wonen, kijken bij elkaar naar binnen, dus wij hebben geen privacy meer”, lieten buurtbewoners in september 2021 weten.

De Oegstgeester gemeenteraad heeft nu dus geoordeeld dat het plan terug moet naar de tekentafel. Het eerdere concept zal niet gerealiseerd worden. FSD zal flinke aanpassingen moeten doen als zij nog op deze locatie wil gaan ontwikkelen. Ook moeten in de raad de neuzen dezelfde kant op staan over de toekomst van dit stukje Oegstgeest.