Voorzitter Alexander Beekhuis zei in 2019 al: 'In het coalitieakkoord staat dat er geld is gereserveerd voor de herinrichting van het gebied in het hart van ons winkelcentrum, en daar zijn we aan toe.' | Archieffoto Willemien Timmers
Voorzitter Alexander Beekhuis zei in 2019 al: 'In het coalitieakkoord staat dat er geld is gereserveerd voor de herinrichting van het gebied in het hart van ons winkelcentrum, en daar zijn we aan toe.' | Archieffoto Willemien Timmers Foto: Willemien Timmers

Herinrichting

politiek n Het Oegstgeester college van burgemeester en wethouders heeft het voorlopig ontwerp voor de herinrichting van het middengebied van het Lange Voort-winkelcentrum vastgesteld.

Het is de bedoeling dat het verblijfsklimaat in het gebied verbeterd wordt door het gebruik en het plaatsen van fietsen in het winkelgebied te ontmoedigen.

Het midden van het winkelcentrum moet als verblijfsgebied aantrekkelijker worden door het toevoegen van inrichtingselementen als zitplaatsen, waterfonteinen, groenvoorzieningen en mogelijk een terras. “Dit stimuleert langer verblijf van consumenten, draagt bij aan de kwaliteit en het behoud van een toekomstbestendig winkelgebied”, aldus het college. Aan de raad wordt gevraagd een oordeel te geven of het college een krediet van € 395.000 mag bestemmen voor de herinrichting.

De ondernemers in het winkelcentrum kijken reikhalzend uit naar vernieuwing van het middenplein; daar wachten zij al enige jaren op.