Oproep

hond n “Op vrijdagochtend 7 januari rond de klok van 7.50 uur ’s morgens ben ik aangevallen door een grote zwarte hond op de Hazenboslaan in Oegstgeest”, laat een lezer van deze krant weten.

“Deze hond was aangelijnd door zijn baas, maar wist mij toch te bijten. Wil de baas van deze hond zich bij mij melden om over dit ongeval te praten. Het opgegeven huisnummer heb ik niet kunnen vinden. Mijn telefoonnummer is 0630374585.”


Inzameling oude mobiele telefoons

geven n Al jaren zamelt Dorcas oude gebruikte mobieltjes en smartphones in. Een recyclebedrijf doneert Dorcas ongeveer 4 euro per ingezameld exemplaar. De opbrengst van deze actie is bestemd voor hulpverlening aan de allerarmsten in Oost-Europa, Afrika, en ook voor hulp aan mensen in vluchtelingenkampen in bijvoorbeeld Jordanië.

Werkende toestellen worden nagekeken en onderdelen die defect zijn worden vervangen. De gerepareerde exemplaren krijgen een tweede leven. Toestellen die niet meer werken, worden gerecycled door alle edelmetalen eruit te halen. Deze materialen worden weer gebruikt bij de productie van nieuwe telefoons. Dit bespaart grondstoffen, hetgeen goed is voor het milieu.
Dorcas is een internationale Christelijke hulporganisatie die in zo'n twintig landen 175 projecten ondersteunt. Doel is dat de allerarmsten in de wereld, ongeacht ras, religie, geslacht of politieke overtuiging hulp ontvangen. www.dorcas.nl


Inleveradres voor oude telefoons:

Wim van Tuijl
M.H. Tromplaan 33 (gebouw Trompenburg)
Oegstgeest
071-5153915
Bij afwezigheid de telefoons in de brievenbus deponeren.


Nabestaandencafé

ontmoeting n Het Nabestaandencafé Leiden organiseert op zondag 30 januari weer een gespreksbijeenkomst. Zo mogelijk live bij Monuta, Hoogmadeseweg 66 in Leiderdorp, anders online. Tijd: van 14.30 tot 16.00 uur.

Het gespreksthema is: 'Van missen krijg je het koud .. en wat rouw nog meer met je lijf doet'

Vooraf aanmelden is nodig. Dit kan per mail via info@nabestaandencafeLeiden.nl o.v.v. naam, mailadres en telefoonnummer.