Diplomazwemmen Vivax

zwemmen n Zaterdag 11 december is er in zwembad Poelmeer door heel veel kinderen afgezwommen voor hun zwemdiploma.

Het was, jammer genoeg, een 'diplomazwemsessie' zonder papa’s, mama's, opa’s en oma’s. Wèl was er een afgevaardigde van de Nationale Raad Zwemdiploma’s aanwezig. Zij was onder de indruk van het plezier dat de kinderen hadden in het zwemmen.


Eli Struijk, Liv Koopmans, Nilesh, Gangaram Panday, Minke Jehee, Noa Weenink en Vajen Grundeken haalden hun A-diploma.

Rebecca Klaver, Odillia van Vliet, Sanne Wichgers, Lisa Smit, Anna Sipkes, Renze Horst, Alexandros Kevrekidis, Ame Knijnenburg en Jill Jacobs hebben hun B-diploma gehaald.

Voor het C-diploma zijn Vince van Gils, Linda Beerenfenger, Thijs Wichgers, Annemijn Sneekes en Sanne den Hollander geslaagd.

Matylda Meijer heeft afgezwommen voor Zwemvaardigheid 1.

Voor Zwemvaardigheid 2 hebben Dewi Heemskerk, Veronica Vrolijk, Maro Engel, Nynke Stokkijng, Koen Koenrades, Zachary de Voogd en Anouk Mulder afgezwommen.

Sybren van Hes, Dex Noort en Clarice Vrolijk hebben afgezwommen voor Zwemvaardigheid 3.


Gymzaal en BSO bij GDT

politiek n De gemeenteraad heeft in de vergadering van 25 november besloten dat de Gevers Deutz Terweeschool nieuwe huisvesting krijgt op basis van renovatie/nieuwbouw. 

De monumentale gevel van de basisschool blijft behouden en het achterste deel van het schoolgebouw wordt door nieuwbouw vervangen. In februari van dit jaar werden naar aanleiding van een onderzoek vier scenario’s bekeken, waaronder gehele nieuwbouw. 


De Oegstgeester gemeenteraad besluit in januari 2022 of het schoolgebouw wordt uitgebreid met een gymzaal en ruimte voor buitenschoolse opvang (BSO). De raad heeft het Oegstgeester college gevraagd om hiervoor meer informatie aan te leveren.