Afbeelding
Foto:

College weigert omgevingsvergunning voor uitbreiding Jenergy

sportschool n Het Oegstgeester college van burgemeester en wethouder ‘ziet geen mogelijkheid om medewerking te verlenen aan de aanvraag van Sportschool Jenergy voor een omgevingsvergunning voor uitbreiding’. Dat bleek vorige week uit het verslag van de vergadering van het college.

Eind september van dit jaar diende Jenergy een aanvraag in voor uitbreiding van de sportschool aan de Clusiushof in Poelgeest.

Volgens het college is ‘de aanvraag in strijd is met een goede ruimtelijke ordening’. “Gelet op de overwegingen bij de eerdere besluitvorming, is een verdere uitbreiding van het aantal vierkante meters van de sportschool en afwijking van het bestemmingsplan niet gewenst”, zo laat men vanuit het gemeentehuis weten.

Sportschooleigenaresse Jenny Gaidoukevitch is teleurgesteld in het besluit, en laat het er niet bij zitten.

“Jenergy is al acht jaar in de Clusiushof gevestigd, geheel conform het toen geldende bestemmingsplan. Het is voor ons onbegrijpelijk waarom onze sportschool de laatste twee jaar wordt tegengewerkt op de basis van een fout in het bestemmingsplan; het woord ‘sport’ was er in 2017 opeens uit verdwenen. Dat was nooit in de gemeente besproken en ik ben er nooit over geïnformeerd, de gemeente heeft dit inmiddels ook erkend.

Al twee jaar vechten wij voor ons recht om te kunnen sporten in de eigen ruimte. Meerdere petities, brieven naar de raadsleden, een demonstratie bij de gemeente, maar het college wil niet de eigen fout in het bestemmingsplan herstellen. Integendeel er wordt nog steeds misbruik van deze fout gemaakt.

Nu is onze aanvraag voor de ruimte voor boks-lessen geweigerd. Dat gaat om een deel van onze eigen binnenruimte: een zaal van ongeveer honderd vierkante meter en twee wc’s op de begane grond en een kleine kantine op de eerste verdieping. Voor wie is het goed als we deze ruimte niet mogen gebruiken?

We gaan bezwaar maken en we vragen de gemeenteraad om de fout in het bestemmingsplan te herstellen; voor de bewoners van Oegstgeest, om ze gezond en fit te houden.”