Ontwerpen voor beeldende kunst in Nieuw-Rhijngeest

kunst n Wat ooit begon als een droom van Cultuurfonds Oegstgeest wordt stilaan werkelijkheid. “Na jaren voorbereiding, draagvlak creëren en financiën vinden om een werk van beeldende kunst te realiseren in Park Landskroon in Nieuw-Rhijngeest, is de kogel door de kerk”, zo meldt de nieuwsbrief van Cultuurfonds Oegstgeest.

De selectiecommissie heeft unaniem vier kunstenaars gekozen die nu de opdracht hebben gekregen om een schetsontwerp te maken. Atelier van Lieshout, Folkert de Jong, Kathrin Schlegel en Spacecowboys (Albert Dedden en Paul Keizer) hebben met de selectiecommissie op 25 november een eerste rondleiding in de nieuwe wijk gekregen. De kern van de opdracht is ‘het (laten) vervaardigen van een werk van beeldende kunst van hoge, ruimtelijke kwaliteit, dat de bijzondere historische betekenis van de plek zichtbaar, herkenbaar en beleefbaar accentueert' en daarmee ook samenhang bewerkstelligt tussen de verschillende bewoners- en gebruikersgroepen. Beeldende kunst als verbinding tussen toen en nu, hier en daar’.


Bieb is open

lezen n De coronamaatregelen zijn vanaf 19 december aangescherpt. Nederland is in lockdown. De bibliotheken blijven gelukkig open.

Naast het lenen en terugbrengen van boeken zijn er voor zowel leden als niet-leden rustige plekken om te werken of studeren en er kan gebruik gemaakt worden van computers met internet en printer.

De meeste spreekuren blijven wel open waardoor medewerkers van de Bibliotheek kunnen helpen met het maken van een afspraak voor een coronaprik, met taal en digitale vragen, of met vragen over de overheid. Je hoeft hiervoor geen lid te zijn van de Bibliotheek. Iedereen is welkom.