Kerstsfeer bij Galerie de Pomp in Warmond

kunst n Galerie de Pomp in Warmond brengt de kerstsfeer in huis, bij een nieuwe tentoonstelling van 9 december tot en met 5 januari. Bezoekers zijn van harte welkom. De exposanten zijn:

• Marianne Wolthaus-de Ridder, quilts en foto’s. Bezoekers laten zich verrassen door haar prachtige quilts, in strakke eenvoud en met verfijnde techniek uitgevoerd. Daarnaast experimentele zwart-wit foto’s, dubbelbeelden rond het thema ‘een kind is ons geboren’. Zoete clichés en traditionele kerstkaartensfeer worden hier achterwege gelaten. Het werk is een opfriscursus om nieuw tegen het thema kerstfeest aan te kijken.

• Mieke Bijkerk-Hanse, glas: engel, ster, kerstboom. Mieke werkt graag met glas. De kleuren van glas intrigeren haar. Ze versmelt het glas tot sieraden of figuratieve en abstracte vormen. Ze zoekt ze het glas uit, daarna gaat ze de vormen snijden en alles op en naast elkaar leggen. Dan gaat het op de ovenplaat in de glas oven...

• Christina Lobeau, gemengde techniek. Christina heeft van schilderen haar passie gemaakt, het is voor haar als ademen. Ze werkt met olie- en acryltechnieken, en maakt haar verfmengels zelf. Ook gebruikt ze soms reepjes stof in haar schilderijen. Christina Lobeau is het pseudoniem voor Wilma de Mooij. 

• Gemma Boetekees, keramiek. Gemma heeft speciaal voor deze expositie een serie kandelaars gemaakt onder het thema LICHT! Mandjes voor waxinelichtjes, kandelaars voor blokkaarsen, vuurtorens en ook Aladins lamp, allemaal van Westerwald klei.

In de kelder kleine cadeautjes. 


Galerie de Pomp, Dorpsstraat 38, Warmond

Openingstijden: wo t/m vrij: 15-17uur, za 11-17uur, zo 13-17uur

Tweede Kerstdag van 13-17u geopend.

www.galeriedepomp.nl