Al twintig jaar lang komt de heer Bouman (89) twee keer per jaar in deze winkel om inkopen te doen voor mensen die heel bijzonder voor hem zijn.
Al twintig jaar lang komt de heer Bouman (89) twee keer per jaar in deze winkel om inkopen te doen voor mensen die heel bijzonder voor hem zijn. Foto:

De Zonnebloem op pad

hulp n Op vrijdag 10 december heeft een vrijwilliger van De Zonnebloem samen met een inwoner van Oegstgeest een inspirerend bezoek gebracht aan ’t Paradijsje in Waddinxveen.

Al twintig jaar lang komt de heer Bouman (89) twee keer per jaar in deze winkel om inkopen te doen voor mensen die heel bijzonder voor hem zijn. Helaas kan hij deze langere autorit zelf niet meer maken en moest hij rond Pasen afzien van deze gewoonte. Begin december besloot hij om de Zonnebloem in Oegstgeest te bellen en zijn probleem voor te leggen. Er werd een enthousiaste chauffeur gevonden.

Onderweg naar Waddinxveen maakten de mannen kennis met elkaar en voerden een verrassend en mooi gesprek. Na een hartelijke ontvangst met koffie en wat lekkers, ging de heer Bouman op zijn gemak op zoek naar mooie kerstcadeautjes. Hij slaagde zoals hij op de heenweg al voorspeld had.

Moe, maar voldaan, ging het vervolgens op huis aan. En het voornemen is om met Pasen weer samen op pad te gaan.


De Zonnebloem in Oegstgeest zou veel vaker individuele wensen van ouderen in vervulling willen laten gaan, maar is daarvoor afhankelijk van vrijwillige inzet. “Trekt u graag op met ouderen en bent u op zoek naar vrijwilligerswerk? Neemt u dan contact op met onze secretaris op nummer 071-5227657 of kijk voor meer info op www.zonnebloem.nl/oegstgeest.”


Kerstconcert Leiden English Choir in Marekerk en via livestream

muziek n Op zaterdag 18 december geeft het Leiden English Choir een sfeervol en feestelijk kerstconcert in de middag van 15.00 tot 16.00 uur. Het aantal plaatsen in de Marekerk is vanwege de coronamaatregelen zeer beperkt, maar via de website LEC.nl kan een tegen betaling van €10 een link worden verkregen, waardoor het concert via computer of telefoon live meegemaakt kan worden of later (nogmaals) teruggekeken kan worden. 

Anne Marieke Zijlstra (hobo) en Takashi Mizumoto (pinao) begeleiden het koor dat wordt geleid door Hebe de Champeaux. Op het programma staan werken van Paulus, Gounod, Clausen, Chillcot, Kroese, Luboff, Rutter en natuurlijk een aantal traditionele Christmas Carols. Het geheel is een heerlijke afwisseling van modern en klassiek, van werken die uitnodigen tot luisteren en liederen die je mee wilt (en mag) zingen. 

Het Leiden English Choir is tijdens de periode van coronamaatregelen steeds blijven repeteren: online, in een stal, in een parkeergarage, overal waar het maar mogelijk was om veilig en conform de regels te zingen. Het koor is natuurlijk heel blij dat het op deze manier toch een concert kan verzorgen. Trouwe bezoekers hoeven het kerstconcert niet te missen, en wie nieuwsgierig is maar niet uit huis kan of wil kan zo een goede indruk krijgen van het niveau en het plezier waarmee gezongen wordt. En uiteraard zijn deze inkomsten van de livestream ook van belang voor het koor en de professionele musici die het koor begeleiden.

Afbeelding