In elk jaargetijde kun je genieten op het eiland Koudenhoorn,.
In elk jaargetijde kun je genieten op het eiland Koudenhoorn,. Foto:

Singelparkwandeling

natuur n Iedere tweede zondag van de maand organiseert het Milieu Educatie Centrum Oegstgeest een wandeling van 10.00 tot ongeveer 11.30 uur in en rond Oegstgeest. 

Op zondag 12 december kan men begeleid door een MEC-gids in het Leidse Singelpark wandelen. De wandeling is gratis. In verband met de maximale groepsgrootte is vooraf aanmelden per e-mail noodzakelijk: wandeling@mecoegstgeest.nl. Deelnemers ontvangen vooraf een reactie; als de groepsgrootte het toelaat kan men meewandelen. Om 10.00 uur staan de gidsen klaar aan de stadskant van Station Leiden Centraal.

De groep loopt zondag een deel van de Singelparkroute. Het MEC besteedt vooral aandacht aan de natuur. www.mecoegstgeest.nl


Winterwandeling Koudenhoorn

natuur n In elk jaargetijde kun je genieten op het eiland Koudenhoorn, zeker ook in dit seizoen. In het licht van het winterzonnetje krijgt het riet een betoverend silhouet en maken de hazen zich op voor de paartijd. Groepen grauwe ganzen vliegen luid gakkend over en in het lage struikgewas stapt opeens een watersnip tevoorschijn.

Daarom organiseert het Natuur Ontdekking Centrum op zondag 19 december een winterse wandeling op Koudenhoorn, waarbij deelnemers tekst en uitleg krijgen over de flora en fauna en over de geschiedenis van het eiland.


Opgeven is noodzakelijk want het aantal deelnemers is vanwege corona beperkt. Voor volwassenen bedragen de kosten voor de wandeling 10 euro en voor kinderen 4 euro. De wandeling start om 14.30 uur en duurt tot ongeveer16.00 uur. Aanmelden kan via het Natuur Ontdekking Centrum Koudenhoorn: info@koudenhoornontdekken.nl.