Afbeelding
Foto: Harry Vissers

Boosterprik

Daar stonden we dan, vrijdag 3 december, ’s morgens om 8 uur, met z’n allen in de rij, zo’n 100 vrouw/man sterk. In de rij voor de GGD-locatie Holiday Inn Leiden waren ook veel mensen uit Oegstgeest. Om in te checken voor de boosterprik. Allemaal in gespannen afwachting, vol verwachting klopte ons hart, het was er de Sinterklaastijd voor.

Op 2 december, ‘s avonds laat, waren wij geattendeerd door een vriendin, dat je de prik ook kon halen zonder afspraak: “ze hebben prikcapaciteit over, het is ook voor 60-plussers”.

Zo stonden we daar, het werd langzamerhand licht, in een aangroeiende rij, een beetje met het gevoel dat we iets deden dat officieel niet mocht, maar toch kon.

Toen we na een uurtje binnen mochten kregen we niet het favoriete Pfizer, maar het Moderna vaccin ingespoten. Sommigen uit de rij protesteerden nog, maar begrepen al snel dat dit toch de enige mogelijkheid was.
De toewijding van de GGD-medewerkers was weer bewonderenswaardig, want ‘zo helpen we Covid de wereld uit, meneer!‘

Na 1,5u stonden we weer buiten, met een geprikte arm en als bonus een prachtige GGD-Hollands Midden balpen, die nodig was voor de invulling van de Gezondheidsverklaring.
De dag was in ieder geval uitstekend begonnen.

Op 4 december ‘s middag was de boosterprik-actie-zonder-afspraak alweer afgelopen. Afgeblazen, ten ondergegaan aan het eigen succes.

Annelies en Harry Vissers


Lief & Leedstraat

De mooie tijd van schoen zetten is geweest,

want in deze Lief & Leedstraat in Oegstgeest

hebben twéé sinten voor veel plezier gezorgd

en bij een aantal buren pakjes bezorgd.

“Dank, Sinterklazen, wij vinden het lief:

zo’n hartverwarmend initiatief!”,

riepen onze buren in koor.

“We vertellen het zeker door!

Het is écht fijn wonen in de Kerckwervelaan.

We bevelen het iedereen van harte aan!”

Hartelijke groet van Sint (Mo-)Nicolaas van der Gaag, één van de twee gangmakers van de Lief & Leedstraat Kerckwervelaan e.o.

Afbeelding
Afbeelding