Voor Elkaar Leiden en Rabobank verlengen samenwerking met twee jaar

helpen n Stichting Voor Elkaar Leiden heeft onlangs de samenwerking met Rabobank verlengd. Stichting Voor Elkaar Leiden biedt hulp aan kwetsbare burgers in Leiden en omgeving. Onder deze stichting valt het project SchuldHulpMaatje, waar Rabobank zich als maatschappelijk partner aan verbindt.

Rabobank steunt het werk van het project SchuldHulpMaatje zowel financieel als met kennis en netwerk. “Als coöperatieve bank maken we werk van een financieel gezond leven voor iedereen. De lokale aanpak van SchuldHulpMaatje met oog voor privacy en veiligheid ondersteunen we dan ook graag. Naast de 110 gecertificeerde vrijwilligers zijn onze medewerkers en ledenraadsleden uit Leiden-Katwijk allemaal een beetje ambassadeur. Alleen samen bereiken we meer.” aldus Marius Hovius, directeur van de Coöperatieve Rabobank.


Barbera Bikker, hoofdcoördinator van Voor Elkaar Leiden, sluit aan op Marius: “Vandaag hebben we de samenwerking met de Rabobank verlengd en hebben we verder gesproken over hoe we meer en beter met elkaar in verbinding kunnen zijn. We krijgen de komende jaren weer (financiële) steun van hen, daar zijn we dankbaar voor. We hebben allebei hetzelfde doel: mensen die zelf (even) geen overzicht hebben, helpen om problemen op te lossen en/of te voorkomen.”


Kun jij een SchuldHulpMaatje gebruiken of ken je iemand?
Wanneer contact met SchuldhulpMaatje wordt opgenomen, komt er een gesprek met de coördinator. Vervolgens wordt een maatje gekoppeld aan de hulpvrager waarmee onder genot van een kopje koffie wordt besproken wat er precies aan de hand is. De privacy is goed gewaarborgd. Heb je hulp nodig? Ken je iemand die hulp kan gebruiken? Óf zou je zelf maatje willen worden? Contact opnemen kan via 071 20 321 20 of SchuldHulpMaatje@VoorElkaarLeiden.nl. Of kijk op www.voorelkaarleiden.nl