Kerstconcert in Warmond

kerst n De Stichting Vrienden Kerkelijk Erfgoed Warmond brengt Warmond in kerstsfeer met een bijzonder kerstconcert in de Protestantse Kerk op zondag 12 december.

Uitvoerenden zijn Het Kloosterkerk-Ensensemble uit Den Haag onder leiding van cantor Daniel Rouwkema en organist Jan Pieter Lanooy op het Lohmanorgel.


In dit concert zullen centraal staan twee koorstukken van Benjamin Britten namelijk 'A Ceremony of Carols' voor vrouwenkoor en harp, bespeeld door harpiste Carla Bos, en de 'Missa Brevis' voor vrouwenkoor en orgel.

Afwisselend zullen orgelcomposities rondom Advent van Andrew Carter en Johann Sebastiaan Bach ten gehore worden gebracht.

Het Klooster-Ensemble heeft aan een drietal televisieopnames meegewerkt, tweemaal voor Nederland Zingt en eenmaal voor de Nationale Nieuwjaarszegen.



Daniel Rouwkema (1974) is als kerkmusicus verbonden aan de Haagse Kloosterkerk en daarnaast is hij artistiek leider van diverse koren en gezelschappen; de afgelopen jaren trad hij op in diverse kathedralen in Engeland.

Jan Pieter Lanooy (1993) geeft soloconcerten in binnen- en buitenland en daarnaast speelt hij regelmatig samen met koorensembles; hij was enige jaren geleden als organist verbonden aan de Protestante Kerk te Warmond en is dan ook zeer vertrouwd met het monumentale Lohmanorgel.

Carla Bos is sinds 2001 verbonden aan het Remix Ensemble for Contempory Music in Porto (Portugal) en is als harpiste werkzaam in binnen-en buitenland.


Het matineeconcert begint om 15.30 uur en duurt tot 16.30 uur. De toegang bedraagt € 15,--; naast een toegangsbewijs is ook een coronapas (QR-code) vereist.

Er zal geen pauze zijn en er is geen garderobe

De kerk is open vanaf 15.00 uur.

Voorverkoop van kaarten via www.stichtingvriendenkew.nl

Nadere info: 0653809744