Word voorlezer of coördinator bij de VoorleesExpress en breng voorleesplezier in huis. Informatie: www.bibliotheekbollenstreek.nl/voorleesexpress.
Word voorlezer of coördinator bij de VoorleesExpress en breng voorleesplezier in huis. Informatie: www.bibliotheekbollenstreek.nl/voorleesexpress. Foto:

Inspiratieavond VoorleesExpress

helpen n Dinsdagavond 16 november vond de jaarlijkse inspiratieavond voor vrijwilligers van de VoorleesExpress plaats in de bibliotheek van Noordwijk. Tijdens deze avond worden traditiegetrouw de vrijwilligers in het zonnetje gezet en worden er workshops aangeboden ter inspiratie van de voorleestrajecten.

Projectleider Mijs Besseling sprak haar dank en bewondering uit voor alle vrijwilligers van de VoorleesExpress Bollenstreek en blikte samen met hen terug op het afgelopen jaar. Leesconsulent Brigitte Kerkhoven gaf een workshop Interactief Voorlezen. En door Romina de Lima-van Gent, onderzoeker onderwijswetenschappen, werd een lezing gegeven over digitale prentenboeken. Tot slot kregen de vrijwilligers een prachtig boek cadeau. Met een grote glimlach ging iedereen naar huis. Het was een inspirerende avond, vol waardevolle uitwisselingen.

De VoorleesExpress ondersteunt gezinnen met kinderen van 2 tot en met 8 jaar in de Bollenstreek die moeite hebben met taal. 


Pecos maalt niet om nederlaag

tafeltennis n Met de titel op zak waren de tafeltennissers van Pecos in hun laatste potje van het seizoen niet erg bij de les. Pas op een 5-0 tussenstand kreeg Vriendenschaar serieuze tegenstand en werd de ‘schade’ beperkt tot 7-3.


Omdat er niets meer op het spel stond gunden de Oegstgeestenaren hun meest ervaren krachten zaterdag rust. Youri Soons en René Waterreus bleven beide aan de kant en lieten de eer aan invaller Tom Helle. 


Die had helaas niet zijn beste dag en bleef drie keer gameloos, ook tegen Gouwenaar Geeraerts, van wie hij in een eerdere ontmoeting nog overtuigend had gewonnen.

Na de kansloze eerste helft deed de kampioen in het tweede bedrijf nog iets aan zijn sportieve plicht. Paul Kruijt bracht Pecos met een zwaarbevochten 3-2 zege tegen Geeraerts op het scorebord en was daarna ook Verzijl de baas. Jens Wiersma noteerde in de slotpartij een ruime zege op Geeraerts en was nog vrij dicht in de buurt van een stunt tegen Blom: 11-8 in de vijfde game.


Niemand in het Pecoskamp vond het nodig om lang stil te staan bij de tweede nederlaag van het seizoen. Aan de Voscuyl hopen ze vooral dat ze eind januari van start kunnen in de eerste divisie. En dat ze tot die tijd voldoende trainingsuurtjes kunnen sprokkelen, nu dat voorlopig overdag moet.