Repair Café gaat niet door

repareren n Het Repair Café van zaterdag 4 december gaat niet door. De aangescherpte coronamaatregelen betekenen onder meer dat het in het algemeen niet verstandig is om met grotere aantallen bezoekers bij elkaar te komen. Het bestuur van het Repair Cafézal laten weten of het Café van 8 januari 2022 wel kan doorgaan. www.repaircafeoegstgeest.nl


Parkeergarage

ruimte n Het college heeft een principebesluit genomen om toepassing te geven aan de binnenplanse afwijkingsmogelijkheid om de realisatie van een 21,6 meter hoge parkeergarage op de centrale parkeervoorziening van het Bio Science Park (Nieuw Rhijngeest Zuid) door de universiteit Leiden mogelijk te maken.


Testcapaciteit

corona n Om te voldoen aan de grote vraag naar coronatesten schaalt de GGD Hollands Midden verder op. Daarom opent de GGD op 6 december een nieuwe testlocatie in Nieuwveen. Afgelopen maandag 28 november is ook de nieuwe testlocatie in Bergambacht in gebruik genomen. Voor het einde van het jaar komt er nog een nieuwe locatie in de gemeente Zuidplas. Met het openen van deze nieuwe testlocaties kan de GGD Hollands Midden 6500 testen per dag afnemen.