Afbeelding
Foto: Willemien Timmers

Bomenlijst 2021

groen n De Bomenlijst uit 2004 is geactualiseerd, en het Oegstgeester college heeft de herziene Bomenlijst 2021 vastgesteld.

Via het participatieplatform doemee.oegstgeest.nl hebben bewoners en maatschappelijke organisaties in april 2021 de mogelijkheid gekregen bomen in eigen tuin of in de openbare ruimte te nomineren die een plekje verdienen op de Bomenlijst. Het gaat hierbij om bomen met een hoge leeftijd en een bijzondere waarde die nog niet op de Bomenlijst uit 2004 staan.

Een boomdeskundige heeft de genomineerde bomen gecontroleerd en beoordeeld of ze voldoen aan de criteria voor registratie als waardevolle of monumentale boom op de Bomenlijst 2021. Uiteindelijk zijn vijf waardevolle bomen en één monumentale boom toegevoegd aan de Bomenlijst.

Sinds 2004 zijn door natuurlijk verloop als ziekte en storm of herinrichting ook bomen verdwenen. Hiervoor zijn jongere bomen in de plaats gekomen die nog moeten uitgroeien tot waardevolle of monumentale boom. Deze staan niet op de Bomenlijst 2021.


Zienswijzen

Belanghebbenden kunnen, binnen zes weken na de dag waarop het besluit is bekendgemaakt, een zienswijze indienen tegen toevoegen van een boom aan de Bomenlijst 2021 of tegen afwijzing van een verzoek tot plaatsing van een boom op de lijst.