Collecte voor Leger des Heils

geven n Komende week wordt de laatste landelijke deurcollecte van het jaar 2021 gehouden. Van 29 november tot en met 4 december zullen ruim 70 collectanten Oegstgeester deuren langs gaan met de rode collectebus voor het Leger des Heils. 

Zij houden afstand. En omdat een QR-code groot op de collectebus is aangebracht kan er geheel contactloos worden gedoneerd.

De vorige collecte, van 2020, leverde een recordbedrag van meer dan zevenduizend euro voor het ‘heilsleger’ op. “En dat met vanwege de coronaperikelen beduidend minder collectanten, maar wel met verhoogde inzet van straatcollectes bij onze supermarkten. Op dat resultaat mogen we als dorp apetrots zijn! En we hopen mede door de hulp van een aantal nieuw geworven vrijwilligers op ten minste een evenaring”, vertelt collecte-coördinator voor Oegstgeest en Warmond, Rolf van Tuijl.

De collecte vindt al enige jaren plaats onder de noemer ‘Samenleven doe je dus niet alleen’. Steeds meer mensen doen een beroep op het werk van het Leger des Heils. Er worden inloopochtenden, gezamenlijke maaltijden en andere activiteiten georganiseerd. Zo wordt bijgedragen aan een menswaardig bestaan voor mensen in nood.


Café de Herinnering tijdelijk gestopt

corona n Vanwege de aangescherpte maatregelen rondom corona is helaas besloten om het koffiemoment, ook bekend als Café de Herinnering, in lunchroom Hemels tijdelijk te stoppen.

Zodra het weer mogelijk is, wordt dit bekend gemaakt via de Oegstgeester Courant, social media en de website van Radius en het Sociaal Team Oegstgeest.

Meer informatie: Adinda Heemskerk, sociaal werker Radius. 071-7074200 van 9.00 - 12.30uur of a.heemskerk@radiuswelzijn.nl.