Zwaarbevochten gelijkspel voor tafeltennissers Pecos

tafeltennis n Meer dan zes uur duurde de wedstrijd Red Stars-Pecos. De Oegstgeester tafeltennissers sleepten er in Venray een 5-5 uit en hielden zo nog twee punten voorsprong over op Disnierats, dat zaterdag naar de Voscuyl komt.

Dankzij de livestream van de Limburgse club kon de Pecos-aanhang het duel zaterdag goed volgen. Maar zitvlees was vereist, want het potje begon om 17 uur en de ontknoping volgde pas na elven. Toen die andere remise, van het Nederlands elftal in Montenegro, al gespeeld was.

Net als voor Oranje was ook voor Pecos het resultaat teleurstellend; in eigen huis was Red Stars nog met 8-2 weggezet. Vooral Paul Kruijt bleek nu beduidend minder op dreef. De Oegstgeestenaar kwam tot één zege, tegenover drie in de thuiswedstrijd. Jens Wiersma evenaarde zijn ene overwinning op Van Gameren, al kwam hij in de slotpartij tegen Thijssen dichtbij het winnende punt (13-11 in de vijfde game).

Gelukkig voor Pecos viel het dubbelspel wel de goede kant op en kwam Youri Soons twee keer fraai tot winst na een 2-1 achterstand. En dan was er ook nog opbeurend nieuws uit Assen, waar concurrent Disnierats weliswaar met 8-2 won, maar dat geldt in deze titelstrijd toch als twee gemorste punten.

Komende zaterdag gaat mogelijk de beslissing vallen. De mannen uit Hoorn melden zich in Oegstgeest met twee punten achterstand, maar putten hoop en vertrouwen uit hun 6-4 overwinning in de heenwedstrijd. Pecos zal minstens 5-5 moeten spelen. Paul Kruijt zei liever de voorsprong nog te willen vergroten, om het karwei een week later tegen Vriendenschaar af te kunnen maken. In welke opstelling het moet gaan gebeuren is nog even onderwerp van speculatie.