Maximale buit voor Pecos

tafeltennis n In de race om de titel mogen de tafeltennissers van Pecos geen punt meer laten liggen. Op bezoek bij hekkensluiter Assen lukte dat, al was René Waterreus maar net op tijd bij de les.

Of het aan de lange rit lag of dat misschien toch de jaren beginnen te tellen, is nog onderwerp van onderzoek, grapt de veteraan daags na het duel. ‘Ik was niet scherp, fanatiek en snel genoeg om de tegenstanders snel onder druk te zetten. Het kostte me moeite om een goed niveau op tafel te leggen.’ Waterreus mocht het bal openen tegen Bob Eldering, kwam met 2-1 achter en moest flink aan de bak om met 11-7 en 11-5 alsnog de score te openen.


Overwinning

Het bleek nog niet eens zijn zwaarste opgave die middag. Het was al 8-0 voor Pecos toen hij tegen Jan Meppelink de eerste twee games verloor. Maar ook nu gaf zijn ervaring de doorslag en liep het goed af. De Amsterdammer in Pecosdienst wist het tij te keren en sleepte met 11-8, 11-9, 11-6 de overwinning uit het vuur.

Tussen de spannende bedrijven van hun teamgenoot door hadden Jens Wiersma en Paul Kruijt een betrekkelijk gemakkelijke dag. Beiden verloren samen maar drie games, verdeeld over de zeven wedstrijden – ieder drie enkelspelen en samen het dubbel – die ze speelden.


Disnierats

De uiteindelijke 10-0 zege van Pecos betekende dat met een gerust hart de prestaties van medekoploper Disnierats konden worden afgewacht. Dat team kwam met 5-0 voor in Franeker, maar morste na de thee toch nog twee punten en ligt nu dus even op een kleine achterstand. 


Komende zaterdag ontvangt Pecos datzelfde FTTC en zal het proberen de voorsprong op peil te houden. Waterreus is het zelfvertrouwen nog niet kwijt. ‘We staan nu twee punten voor, dus kom maar op met het restant van de competitie.’ Voor de beslissende ontmoeting met Disnierats hebben de Pecosfans al een tijdje 20 november in hun agenda omcirkeld.