Vers van de maand

Hond met bijnaam Knak


God, zegen Knak

Hij is nu dood

Zijn tong, verhemelte, was rood

Toen was het wit

Toen was hij dood

God, zegen Knak

Hij was een hond

Zijn naam was Knak

Maar in zijn hondenlichaam stak

Een beste ziel

Een verre tak

Een oud verbond

God, zegen Knak


Twee kinderen tegen elkaar in de Kempenaer: “Onze hond is dood. Hij was oud en had veel pijn. De dierenarts heeft hem een spuitje gegeven.” “Dan is hij naar de hondenhemel.” “Ik weet niet waar dat is, maar ik mis hem erg.”

De band met een huisdier is vaak even belangrijk als die met een mens. In Coronatijd beleven veel mensen dat nog meer. 

Jan Hanlo (1912-1969) beschrijft het in alle eenvoud: Knak is niet zomaar een hond. Hij had ‘een beste ziel’ en blijft verbonden met wie van hem houden.

Elk levend wezen is meer dan een kwetsbaar lichaam. Ook wanneer dat knakt, vergaat en deze aarde verlaat, blijft de ziel leven, of het nu gaat om een mens of een dier. 

Hanlo’s gebed brengt in alle eenvoud die kracht onder woorden.

Ronald da Costa


Nieuwe matinee in het Dorpscentrum

jazz n Na een geslaagde start van het maandelijkse DcO matinee in het Dorpscentrum Oegstgeest met Aafje de Bloois en het Resident Jazz Sextet is op zondagmiddag 7 november, om 15:30 de beurt aan Leo’s Drugstore om levendigheid te brengen.

Leo's Drugstore is een energieke swingende 7-mansband met een bijzondere eigen sound en breed Jazz-repertoire.
De unieke sound van de drie blaasinstrumenten trompet, saxofoon en trombone in combinatie met vibrafoon en piano, de eigen maatwerk arrangementen en het niet alledaagse, toegankelijke repertoire maken de band uniek in zijn soort.
De bandleden zijn afkomstig uit de driehoek Rijswijk, Hoofddorp & Utrecht en brengen samen heel veel muzikale ervaring en kwaliteit op het podium.
De band heeft twee Cd's gemaakt en treed regelmatig op in Jazzcafés, Jazzclubs en festivals.
Het repertoire bestaat uit een mix van instrumentale en vocale nummers van o.a. Herbie Hancock, Duke Pearson, Chick Corea, Miles Davis, Art Blakey & the Jazz Messengers, Stan Getz en andere bekende jazz-klassiekers, maar ze spelen ook composities van Astor Piazzolla, Janis Ian, JazzInvaders, Nicola Conte, Manu Katché, Snarky Puppy, Electro Deluxe en Georgie Fame.

Toegang a € 5,- (incl. drankje) kan worden voldaan aan bij de ingang van het DcO, de zaal is om 15:00 open. Bezoekers kunnen ieder moment binnenlopen. Corona-toegangsbewijs verplicht.