Aanvulling

hert n Vorige week werd in de Oegstgeester Courant melding gemaakt van een wild hert dat op maandag aangereden werd op de Oegstgeesterweg, en dat de betreffende auto weg was gereden. De redactie ontving afgelopen week een aanvulling op dit verhaal. “Ik ben degene die het hert bij het Leidse Hout heeft aangereden”, laat een Oegstgeester dame weten. “En ik ervaar het meer dat het hert mij ‘aangereden’ heeft.”

De dame reed argeloos met haar kleindochter langs het Leidse Hout. “Tot mijn ontsteltenis knalde uit het niets een hert op de zijkant van mijn auto. De bloedspetters zaten op de voorruit. Mijn kleindochter van vijf raakte over haar toeren."


"Ondertussen ging ik niet op m’n rem staan maar reed voorzichtig door om een veilige plek te zoeken om te stoppen. Daar heb ik eerst mijn kleindochter proberen te kalmeren en daarna de dierenambulance gebeld.”

Even later werd de politie gealarmeerd. “Wat ik onbegrijpelijk vind: waarom is dat hert niet gevangen toen het op de Boerhavelaan liep?” vraagt de Oegstgeester Oma zich af. “Het had heel anders kunnen aflopen met mij en mijn dochter.”


Diefstal tuintafel

politie n Op maandag 1 november om 6.26 uur is op de Sterreschans, op het gedeelte tussen de Duifhuislaan en Schoonzicht, een tuintafel  gestolen. 

De dader betreft een vrouw, die een winkelmand op wielen bij zich had. Misschien is er meer beeldmateriaal, zodat de politie daarmee de identiteit van de vrouw kan vaststellen. Signalement vrouw: Lang haar, tot over de schouders, jas met capuchon, donkere broek en witte schoenen.

De vrouw is om 6.00 uur al op de Sterrenschans gezien. Wie beeldmateriaal heeft, kan dit melden via 0900-8844. Zaaknummer betreft 2021320776.