Diefstal katalysatoren

politie n Politieteam Leiden Noord, waar Oegstgeest onder valt, laat weten dat diefstal van katalysatoren steeds vaker voor komt.

"Ook bij ons hebben we hiervan een aantal meldingen gekregen in Leiderdorp en Oegstgeest. Het gaat dan vooral om de eigenaren van hybride wagens", schrijft het team op Facebook. Zij benadrukken dat deze vorm van criminaliteit over kan waaien. "Auto-eigenaren die buiten de getroffen gebieden wonen, lopen dus ook risico. Het is belangrijk dat je jouw auto te allen tijd op een beveiligde plek, of in een goed verlichte en bebouwde omgeving parkeert. Zo kan je de kans op diefstal beperken."

Indien iemand een katalysatordief op heterdaad betrapt, kan hij of zij direct direct 112 bellen. "Als je slachtoffer bent van katalysatordiefstal, bel dan naar 0900-8844", laat de politie weten.


Willeke Alberti in Dorpscentrum

muziek n SeniorenSoos Rendez Vous in Oegstgeest organiseert zondag 31 oktober een besloten optreden van Willeke Alberti. Met het optreden staat de soos stil bij de mensen die vorig jaar vanwege de diverse lockdowns en hun huizen bijna niet meer uitkwamen. De middag wordt georganiseerd voor cliƫnten van diverse zorginstellingen.