Afbeelding
Foto:

Koffie-uurtje en ontmoeten

ontmoeting n Elke donderdag van 10.00 tot 12.00 uur staan twee gastheren of vrouwen van Radius klaar om gasten te verwelkomen in Lunchroom Hemels, Terweeweg 5c.

"Heeft u zich tijdens de coronaperiode alleen gevoeld en zoekt u weer gezelligheid, dan is een koffie-uurtje bij Hemels georganiseerd door Radius misschien iets voor u", vertelt Adinda Heemskerk van Radius. "U drinkt met elkaar een kop koffie of thee en is er ruimte voor een goed gesprek. De vrijwillige gastheren of vrouwen helpen u om met elkaar in contact te komen. Het moment binnen de aangegeven tijd kiest u zelf uit en u mag komen en gaan wanneer u wilt."

Doel van deze ochtend is elkaar ontmoeten en eventueel samen activiteiten oppakken.

Mantelzorgers kunnen hun partner of ouders brengen, maar zijn uiteraard ook van harte welkom. Het is ook mogelijk dat zij in de tussentijd boodschappen doen of even tijd voor henzelf nemen.

Koffie en thee is voor eigen rekening. "Vergeet niet uw QR-code of bewijs mee te nemen."


Wie vervoer nodig heeft kan contact opnemen met Adinda Heemskerk van Radius. Telefoonnummer is 071-7074200 van 9.00 tot 12.30 uur.


Brandweer Oegstgeest redt schaap uit de sloot

redden n Op zaterdagmiddag werd de vrijwillige brandweer van Oegstgeest gealarmeerd voor een schaap in de sloot aan de Kleyn Proffijtlaan.

Nadat het dier uit de sloot gered was en weer op de wal stond, hebben de aanwezige brandweermannen het dier laten rusten en zoveel mogelijk water uit de wol 'geknepen'. Het dier werd in het weiland teruggezet, en zijn 'baasje' nam de verdere verzorging over. | Foto FaceBook


De specialiteiten van de horeca Oegstgeest in de spotlights

horeca n In navolging op de succesvolle horeca actie van 2020 ‘De lekkerste bal van Oegstgeest?’, wordt er dit jaar wederom een actie georganiseerd. Onder de naam ‘Favourites Oegstgeest’ staan de hele maand november de specialiteiten van de horeca in de spotlight. 

Het horeca aanbod in ons dorp is divers: van snackbars tot brasseries en van eetcafés tot (top)restaurants. "Wat de horeca verbindt is hun passie voor eten en dat willen ze natuurlijk graag met hun gasten delen. Daarom kun je in de maand november kennismaken met de beste gerechten die de horeca in ons dorp te bieden heeft", vertelt Marjolijn van der Jagt van Dorpsmarketing Oegstgeest. 


November: Favourites Oegstgeest

De actie is door Sandra Nonhebel Projecten en Dorpsmarketing Oegstgeest in het leven geroepen om de horeca in de doorgaans rustige maand voor de drukke feestmaand een extra boost te geven. De deelnemende horeca ondernemers zetten hun specialiteit - vaak aantrekkelijk geprijsd of met een (smakelijke) extra - een maand lang in de spotlights. 

Voor bewoners is er een speciale winactie. Bestel je een ‘Favourites Oegstgeest’ gerecht in de maand november, deel dan een foto op social media, noem @terugnaaroegstgeest.nl in je bericht en gebruik de hashtag #favouritesoegstgeest. Onder de fotomakers worden ‘Terug naar Oegstgeest’-kerstpakketten verloot. 

"Wij willen bewoners kennis laten maken met culinair Oegstgeest en hopen dan ook dat ze de actie kunnen waarderen en uiteraard de gerechten gaan proberen. We zijn verheugd dat er al tien deelnemers meedoen maar als er nog ondernemers of restaurants mee willen doen is dat zeker nog gewenst en mogelijk", aldus Marjolijn. 


Meer informatie

De actie loopt van 1 tot en met 30 november. Op de website www.terugnaaroegstgeest.nl staat alle informatie over de actie, de deelnemers, hun specialiteiten en de voorwaarden. Winnen? Deel een foto op social media, vermeld @terugnaaroegstgeest.nl en gebruik de hashtag #favouritesoegstgeest.

Afbeelding