Wethouder Matthijs Huizing spreekt de expats uit de regio toe. | Foto Willemien Timmers
Wethouder Matthijs Huizing spreekt de expats uit de regio toe. | Foto Willemien Timmers Foto: Willemien Timmers

Meet and Mingle in De Beukenhof van Expat Centre Leiden en Dorpsmarketing Oegstgeest

ontmoeting n Op donderdag 7 oktober was er een gezellige Meet & Mingle bijeenkomst in De Beukenhof, georganiseerd door Expat Centre Leiden en Dorpsmarketing Oegstgeest.

De bijeenkomst was bedoeld voor expats uit de omgeving om ook de regio te leren kennen. Jenny Willcock van Expat Centre Leiden (ECL) legde uit waar het centrum voor staat en Arie Dwarswaard gaf een lezing over Boerhaave. Voormalig expat Matthijs Huizing heette de aanwezigen van harte welkom Oegstgeest, en verontschuldigde zich over zijn voor buitenlanders niet uit te spreken woonplaats Oegstgeest. Ook sprak hij over zijn eigen expat-leven, onder andere in Hongarije, dat hij als zeer positief had ervaren.


Daarna werd er door de grote groep expats uitgebreid nagepraat en ge-mingled.


Het PVOO op bezoek bij BioPartner5

bezoek n Op donderdag 7 oktober was het Platform voor Ondernemers Oegstgeest (PVOO) te gast bij het BioPartner5 gebouw op het Bio Science Park aan de kant van Oegstgeest.

Na een warm welkom door gastheer en directeur Thijs de Kleer, kregen de PVOO leden een rondleiding door dit eerste energie-neutrale laboratoriumgebouw van Nederland.

Thijs vertelt: “Met BioPartner5 wilde ik een gebouw laten ontwikkelen dat er ook maatschappelijk toe doet. Het is circulair gebouwd, wat wil zeggen dat we gebruik hebben gemaakt van hergebruikte materialen zoals bijvoorbeeld de zuilen en maar liefst 165 ton staal van de Gorlaeus Hoogbouw van de universiteit. Maar je ziet het ook terug in de aankleding en de inrichting.”


Biopartner5 is onderdeel van het BioPartner Center Leiden; een incubator-organisatie van het Leiden Bio Science Park en is een stichting die huisvesting biedt aan (door)startende life sciences bedrijven. Zij bieden flexibele kantoor- en laboratoriumfaciliteiten voor bedrijven die onderzoek verrichten met name gericht op de ontwikkeling van medicijnen en vaccins.


Gaspedaal

Het coronajaar 2020 was voor BioPartner een succesvol jaar, zelfs na de opening van het nieuwe gebouw kunnen zij de vraag niet aan. “Corona was geen rem, maar juist een gaspedaal voor BioPartner”, aldus Thijs de Kleer. Na de rondleiding was er tijd om onder het genot van een hapje en een drankje te netwerken en na te praten over het ingenieuze gebouw.

Oegstgeester ondernemers op bezoek bij BioPartner5.