Boek: Rekenen voor je leven

lezen n Ionica Smeets en Edward van de Vendel komen naar Oegstgeest in de Kinderboekenweek.

Op zaterdag 16 oktober om 13.30 uur geven Ionica en Edward een zeer originele presentatie van hun boek 'Rekenen voor je leven' in de Volksuniversiteit bij de Bibliotheek Oegstgeest. De toegang is 5 euro. Aanmelden kan via de mail: info@rijnlandseboekhandel.nl of telefonisch: 071517227 of natuurlijk in de winkel.

Wat gebeurt er als een klas de saaie sommen mag vervangen door rekenlessen die met hun eigen leven te maken hebben?


Lijstrekkers

politiek n De verschillende politieke partijen die de Oegstgeester gemeenteraad rijk is, maken deze weken bekend wie bij de komende gemeenteraadsverkiezingen de nieuwe lijsttrekker wordt.

Eerder (zie OC 6-10) werd Karin Rosdorff door de leden van Hart voor Oegstgeest unaniem gekozen als lijsttrekker voor de komende verkiezingen.


CDA

De ledenvergadering van CDA Oegstgeest heeft woensdag 6 oktober op voordracht van het bestuur de huidig fractievoorzitter Eibertjan van Blitterswijk (35) gekozen tot lijsttrekker.

Van Blitterswijk, die al zijn hele leven in het dorp woont, zit sinds 2011 in de gemeenteraad namens de christendemocraten. Bij de vorige verkiezingen voerde hij eveneens de lijst van het CDA Oegstgeest aan, dat toen een zetel won en de derde partij van het dorp werd.
Belangrijke punten voor de komende jaren zijn volgens de lijsttrekker: meer investeren in de openbare ruimte, en het maken van verstandige keuzes in de energietransitie.