Ondanks intensieve verzorging moest de scheidsrechter de strijd en wedstrijd staken. | Foto Paul LIchtenbeld Foto: Paul Lichtenbeld

Wedstrijd FC Oegstgeest gestaakt

voetbal n De wedstrijd van FC Oegstgeest werd afgelopen zaterdag na 52 minuten gestaakt in verband met een blessure van de scheidsrechter. Op dat moment keek Oegstgeest aan tegen een achterstand van 0-1.

Op een mooie nazomerdag trad FC Oegstgeest thuis aan tegen CVC Reeuwijk. CVC Reeuwijk staat er net als VVSB en FC Oudewater met zes punten uit twee gewonnen wedstrijden goed voor.

Voor de trainersstaf (Pascal Verschoor/Thymen Kruider) was dat kennelijk aanleiding om de wedstrijd wat defensief te beginnen. Het zou tot ruim een half uur in de eerste helft tot die nulstand beperkt blijven. Maar toen viel toch die 0-1 voor CVC Reeuwijk. FC Oegstgeest had wel enkele kansen gehad maar die bleven onbenut. De 0-1 was tevens de ruststand.

Korte tijd na rust was de scheidsrechter genoodzaakt om de wedstrijd te staken. Als gevolg van een spierblessure kon hij de wedstrijd niet continueren.

Er komt dus een vervolg ...

Hockeyers Vet A 45+ houden aansluiting bovenin

hockey n De mannen van LOHC Vet A 45+ deden zondagmiddag te Leiderdorp wat ze moesten doen: ruim winnen van een matig Alecto en zo aansluiting houden bovenin de Hoofdklasse.

Leiderdorper in de selectie, Olaf Rolf van den Baumen, stellig naar de pers: "Geen dubbelgevoel hier vandaag op ‘t veld, mijn hart ligt bij LOHC”. De ploeg laat Alecto weten dat er maar één team aanspraak op de overwinning maakt door binnen het eerste kwartier drie maal te scoren. Jan Willem Siebers heeft het vizier op scherp staan bij de strafcorners en tekent voor twee treffers en een assist. Ook clubman Stijn Hemel weet het net te vinden met een bekeken schot. LOHC is veel sterker en fitter. "Je kan het vergelijken met het Nederlands elftal tegen Letland, het is heel moeilijk spelen tegen dit soort tegenstanders die schaamteloos de bus parkeren, ik ben dan ook erg tevreden met de uiteindelijke 0-8 winst,” aldus watervlugge spits Alexander Klep, die uiteindelijk de 0-8 binnengleed na een wereld pass van routinier Frank van der Hout. Hesus Witsenburg pakte nog een gele kaart vlak voor tijd. "Ik heb na afloop meteen mijn excuses gemaakt aan de ploeg, dit mag niet gebeuren als de punten al binnen zijn,” aldus de 11-voudig International.

Met de drie punten in de tas, draait de ploeg volop mee in hun eerste seizoen in de Hoofdklasse.