Afbeelding
Foto:

Amalyashi Festival

cultuur n Zaterdag 23 oktober is er in Dorpscentrum Oegstgeest een uniek festival.

Het is een festival van verhalen, verteld en geacteerd door wel twintig personen, in het Nederlands en deels in het Engels. De initiator is Tommy Sherif, die in 2019 ook een optreden heeft verzorgd in het Dorpscentrum. Tommy is afkomstig uit Egypte en woont in Oegstgeest. 


Bartho Braat (GTST) wordt door Tommy teruggehaald naar Oegstgeest


Via zijn theatervoorstelling probeert hij mensen met elkaar te verbinden, nieuwe en oude inwoners komen er samen kijken en luisteren naar de verhalen. In hetzelfde weekend zijn er ook voorstellingen in Leiden en Leiderdorp. 

Bartho Braat, die in GTST jarenlang een hoofdrol heeft gehad, wordt voor de gelegenheid door Tommy teruggehaald naar Oegstgeest. Tommy is er heel trots op dat Bartho naar het Dorpscentrum komt.


De zeven scenes die voorbij komen staan op zichzelf en duren meestal 30 minuten. Het festival begint om 12.00 uur ’s middags en gaat door tot 18.00 uur. Via de website is er de handige optie om voor twee of drie van deze scenes te kiezen, tegen een gunstig bedrag.


Programma 23 oktober

Niet Terug Naar Oegstgeest: 12.00 - 12.30

Off the Wall: 13.00 - 13.30

De Man 14.00 - 14.30

I have a dream 15.00 - 15.15

How to be a woman 15.45 - 16.15

I have a dream 16.45 - 17.00

Ik had wel dood kunnen zijn 17.30 - 18.00


amalyashifestival.nl


Allerzielenconcert

muziek n Het Allerzielenconcert van Cappella pro Cantibus in samenwerking met de Protestantse Gemeente Oegstgeest (PGO) is inmiddels een gevestigde traditie, waarbinnen velerlei muziek tot klinken is gebracht.

Dit jaar zoekt Cappella de bezinning in composities die de volle rijkdom van de koorklank tot uitdrukking brengen. 


Het repertoire is uit vele eeuwen

Het repertoire is uit vele eeuwen: Schütz, Rheinberger, Mendelssohn, Rachmaninoff, Harris en hedendaagse componisten, vaak in achtstemmige dubbelkorigheid.

De koorstukken worden afgewisseld door delen uit de cellosuite nr. 3 van Benjamin Britten, vertolkt door celliste Wilma Pistorius. Het koor staat onder leiding van Rens Tienstra. 

Cappella voert het programma tweemaal uit: om 16.00 en 20.00 uur. "Wilt u bij een van de concerten aanwezig zijn, dan dient u zich via de website www.pgoegstgeest.nl aan te melden, aangezien voor de Groene Kerk vooralsnog een maximum van 100 bezoekers geldt. Tevens is, omdat het een concert betreft, het tonen van een geldig coronatoegangsbewijs bij de ingang verplicht," aldus een woordvoerder.

Het avondconcert zal ook via een videoverbinding te volgen zijn.

zaterdag 30 oktober • 16.00 uur en 20.00 uur • Duur: 1 uur • Groene of Willibrordkerk, Oegstgeest • Toegang: gratis. Uitgangscollecte • Link naar de video-livestream op www.pgoegstgeest.nl • Zie ook: www.cappellaprocantibus.nl