Eerste nederlaag voor Pecos

tafeltennis n De tafeltennissers van Pecos leken hard op weg naar de eerste divisie, maar ze zijn er nog niet. Door een 6-4 onderlinge nederlaag zagen ze Disnierats zaterdag langszij komen.

Na twee eerdere overwinningen waren Paul Kruijt, Jens Wiersma en Youri Soons vol vertrouwen afgereisd naar Hoorn. En met een 3-1 voorsprong leek het ook nu de goede kant op te gaan. Totdat Soons met 15-13 in de vierde game zijn potje tegen Mark Bek verloor. Vanaf dat moment vielen alle spannende wedstrijden de verkeerde kant op. Kruijt struikelde met 12-10 in de vijfde over Sjoerd Bek, de minst sterke van de twee broers. En ook Wiersma verloor zijn tweede partij met het kleinst mogelijke verschil.


Van 1-3 was het dus 4-3 voor de thuisploeg geworden en de mannen uit Hoorn stoomden door, steeds met kleine verschillen, totdat Wiersma in de slotpartij nog met 11-9 in de vijfde zijn puntje meepakte. Het betekent dat de beide ploegen na drie speelronden 19 punten de koppositie delen. 

Heel ongerust zijn Kruijt en zijn teamgenoten daar nog niet van geworden. "Dit was balen. We hadden alle drie kansen om een potje extra te pakken. Komende week tegen Vriendenschaar staan we er weer", beloofde hij.


Fietsles voor vrouwen in Oegstgeest

helpen n Op woensdag 13 oktober wordt in Oegstgeest weer gestart met fietslessen voor (buitenlandse) vrouwen. In twintig lessen leren de deelneemsters alle facetten van verkeersveilig fietsen.

De lessen worden twee keer per week gegeven: op woensdagmiddagen van 14.00 tot 15.00 uur en op zaterdagochtenden van 11.00 tot 12.00 uur.

De kosten voor de gehele cursus bedragen 15 euro. In principe moet men zelf een fiets hebben, maar in overleg met de instructeurs kan een oplossing gevonden worden voor vrouwen die er zelf nog geen hebben. Wel is het hebben van een WA-verzekering verplicht. De lessen worden gestart is in de buurt van de Lange Voort.

Voor meer informatie en inschrijving: bel 06.30 950 809 of mail naar ankecasteel@oegstgeest.demon.nl. "Mocht je het leuk vinden om fietscoach vrijwilliger te worden, dan kun je ook bovenstaande gegevens gebruiken om je aan te melden. Wij werken alleen met vrouwelijke coaches."