Afbeelding
Foto: Ivonne Janka

Vitality Club: ‘Het is een schot in de roos’

ontmoeting n Martina van Egmond is net de vijftig gepasseerd en heeft afgelopen dinsdag, 5 oktober, enthousiast meegedaan met het sportieve uur van de Vitality Club Oegstgeest op het hoofdveld van FC Oegstgeest.

Door Willemien Timmers

“Wat goed dat ik het programma in de Oegstgeester Courant zag staan. Normaal blader ik de krant altijd vluchtig even door, maar nu bleef mijn blik hangen bij het programma van de ‘Oegstgeest Ontmoet’-week. Omdat ik de afgelopen jaren te maken heb gehad met ziekte, is mijn sociale en sportieve leven erg veranderd. Ik wilde graag weer gaan sporten, maar hóe, dat wist ik niet. Tot ik de blauwe programma-pagina zag." 


Sportief

"Ik heb mij over een eerste aarzeling heen gezet, en ben naar de Vitality Club gegaan”, vertelt ze. Het bleek een schot in de roos. “Ik werd op een zeer warme manier welkom geheten, en voelde mij vrij om alle sportieve oefeningen op mijn manier en op mijn niveau mee te doen.” Van Egmond vertelt dat ze aangenaam verrast was. “De club is echt heel goed georganiseerd, en oud en jonger werd een heel compleet sportief programma aangeboden. Zo goed dat dit er is!”


Geen verplichtingen

De Oegstgeestse zegt door het programma van Oegstgeest Ontmoet nu precies gevonden te hebben wat ze zocht. “Het fijne is dat deze club, net als de wandelclub overigens, geen verplichtingen heeft, terwijl het toch een hechte groep is. Daar ben ik blij mee.”

Ze gelooft dat het programma veel kan doen voor veel soorten mensen. “Ik ben blij dat ik nu de eerste stap heb gezet om weer te gaan sporten en dus ook weer meer mensen te ontmoeten. Ik ga zeker nog meer ondernemen deze week.”


Vitality Club Oegstgeest is inmiddels drie jaar oud, en heeft zo’n veertig leden die enthousiast komen. Donderdag 7 oktober wordt er door hen om 10.00 uur gesport in Sporthal De Cuyl.

www.vitality-club.nl/oegstgeest

| Foto Ivonne Janka