Afbeelding
Foto:

Paddenstoelenwandeling Oud Poelgeest

natuur n Iedere tweede zondag van de maand organiseert het Milieu Educatie Centrum Oegstgeest een wandeling van 10.00 tot ongeveer 11.30 uur in en rond Oegstgeest. 

Op zondag 10 oktober kan iedereen alleen, of samen, op zoek gaan naar paddenstoelen. Vooraf aanmelden per e-mail is noodzakelijk: info@mecoegstgeest.nl. Deelnemers ontvangen vooraf een ontvangstbevestiging met een routekaartje en een advies-starttijd. "Tussen 10.00 en 11.00 uur ontvangen wij u met koffie en thee in het MEC-gebouw aan de Oegstgeesterweg 43 (tevens clubgebouw van de ijsclub). Daar krijgt u van de gids desgewenst een korte uitleg over paddenstoelen", laat het MEC weten.

Aansluitend gaan deelnemers aan de hand van het eerder toegezonden routekaartje de paddenstoelenwandeling volgen in Oud Poelgeest. Bij de verschillende paddenstoelen staat een bordje met enige informatie. De gids blijft tot 12.00 uur in het bos om vragen te beantwoorden. De bordjes langs de route worden pas aan het eind van de middag weggehaald. Het is dus de hele dag mogelijk om de route te lopen en de informatie te lezen.

Het routekaartje is ook uit te printen vanaf de website. www.mecoegstgeest.nl. Op zondag 14 november is de volgende wandeling.