Geflatteerde nederlaag ASC

Voetbal n Het is ASC niet gelukt om de eerste thuiswedstrijd van het seizoen in winst om te zetten. Het werd een 2-5 nederlaag.

Het begon voortvarend. Al na zeven minuten werd een goed opgebouwde aanval afgerond met een raak schot van Winne Meijer. Het vervolg was minder.

De tegenstander drong aan en kreeg de wedstrijd onder controle. DIOS ontpopte zich tot de betere ploeg en zou het overwicht vertalen in drie snelle goals en had kansen op meer. Verdedigend zag het er bij ASC niet altijd even goed uit. “Met 1-3 achter is het moeilijk om in de wedstrijd terug te keren.

Heel anders dan met één goal achterstand”, sprak trainer Jesper Neuteboom. In de tweede helft liet ASC veerkracht zien en kwam steeds beter in de wedstrijd. Uit een corner passeerde Lars Valckx de keeper van de tegenstander. Het vertrouwen keerde terug bij ASC en ging vol op de aanval spelen. “We hebben daarna drie 'honder procent-kansen gekregen en daaruit moet je de scherpte hebben om minimaal langszij te komen. Twee keer alleen voor de keeper en een kopbal op de lat”, noemde Jesper.

Op basis van het spel in de tweede helft had ASC meer verdiend

ASC gaf verdedigend steeds meer ruimte weg om een treffer af te dwingen. Het verliep anders. Uit een vrije bal viel de 2-4 en in de slotminuut ook nog de 2-5. Op basis van het spel in de tweede helft had ASC meer verdiend.