Vers van de maand

Geheimen

als kind heb ik een doosje

begraven in het zand

vol dierbare geheimen

volledig van mijn hand

nu ik ouder ben geworden

liggen mijn geheimen niet meer apart

nu verberg ik ze veel dieper

verborgen in mijn hart

het sleuteltje heb ik ingeslikt

ligt te zweren op mijn maag

wou dat het daarmee ophield

en ook met dat geknaag


Je hoeft niet alles met anderen te delen. Soms vraagt het meer moed wat van jou is voor jezelf te houden, al valt dat niet altijd mee. Madelief Harteveld laat zien dat je als kind je geheime “schatten” in een doosje onder het zand kan verstoppen. Alleen jij kent de geheime plek en je kan het, als je wil, opgraven.

Later wordt dat moeilijker. Dan zitten je geheimen dieper en bewaar je ze in je hart. Hoe langer het duurt, des te zwaarder wegen ze op je maag. Het voelt alsof je er niet meer bij kan komen, er is geen opening meer, de sleutel is zoek en je weet dat je hem zelf hebt ingeslikt…

Mooie beelden over vastzitten in jezelf, knagend gepieker en het verlangen naar een bevrijdende uitweg. 

Ik moet denken aan het Beatles-nummer: ‘Let it be….’ .

Ronald da Costa


29 oktober Radius Filmmiddag

film n Op vrijdag 29 oktober is er weer een Radius filmmiddag.

“We kijken weer een mooie film met elkaar,” zegt Cornelia Middelkoop. “En we kunnen weer napraten met wat drinken. Deze keer nog even opgeven bij Radius, met het oog op plaatsen van de stoelen. Bent u per ongeluk vergeten u aan te melden? Er zijn altijd wel een paar stoelen extra.”


Aanmelden via 071-70 74 200

Waar: Dorpscentrum

Tijd: 14.30 uur (zaal is eerder open) Kosten: 5,-


Opbrengst collecte Nierstichting 

geven n In de week van 20 tot 25 september hebben ongeveer negentig collectanten hun uiterste best gedaan om gelden voor de Nierstichting in te zamelen. De meeste collectanten deden dit via de huis-aan-huis collecte. De laatste collectedag, 25 september, werd er op straat gecollecteerd door vijftien enthousiaste Rotary-leden. 

Alle collectanten samen hebben het bedrag van €11. 044,- opgehaald. "We zijn de gulle gevers en de collectanten uiterst dankbaar voor hun gaven en hun inzet", aldus de organisatie. De bijdragen zijn afkomstig uit heel Oegstgeest en een deel van Leiden (tot aan het spoor). Er kon bij het doneren gekozen worden tussen een bijdrage in contanten of via QR-code. Ook werd er online gecollecteerd.