In de Spaargarenstraat was een stop ingelast om met de bewoners van Park Duivenvoorde te praten over hun nieuwe wijkje. Zo blijkt het trapveldje, met name het hek, voor geluidshinder te zorgen. | Foto Willemien Timmers
In de Spaargarenstraat was een stop ingelast om met de bewoners van Park Duivenvoorde te praten over hun nieuwe wijkje. Zo blijkt het trapveldje, met name het hek, voor geluidshinder te zorgen. | Foto Willemien Timmers Foto: Willemien Timmers

Wijkwandeling door Oranjewijk

informatie n Op zaterdag 18 september ging een groot deel van de Oegstgeester gemeenteraad aan de wandel in de Oranjewijk. Ook wethouder Glasbergen en burgemeester Jaensch liepen mee.

Op diverse plaatsen werd een (lange) stop gemaakt. Gestart werd in activiteitencentrum Jottem, waar burgemeester Jaensch de aftrap voor de wandeling gaf. Na een presentatie van de Historische vereniging Oegstgeest over de Oranjewijk vertrok men naar de Regenboogkerk. Daar waren bewoners aanwezig om te vertellen over sociale vraagstukken in de wijk. Ook maakte BIZ-voorzitter Marijke in 't Veld haar opwachting om de aanwezigen bij te praten over het ondernemersklimaat in de De Kempenaerstraat.

Het laatste onderdeel van de wijkwandeling was een bezoek aan Park Duivenvoorde op het voormalige ASC-terrein. Verschillende buurtbewoners vertelden over het wel en wee in hun wijkje.