‘Hoe verder na corona?’

ontmoeting n Vorige week werd in het Dorpscentrum een themabijeenkomst georganiseerd over de vraag ‘Hoe verder na corona?’ of: ‘Hoe verder met corona?’.

Voor deze avond waren sprekers uit drie verschillende sectoren: Zorg, ondernemers en Samen tegen Eenzaamheid) uitgenodigd. De sprekers gaven ieder een boeiende presentatie, waarbij werd ingegaan op de volgende vragen: Wat heeft corona ons, naast beperkingen en verlies, gebracht? 


Enkele uitkomsten van de boeiende gesprekken: Wat de medewerkers in de zorg betreft moet de positieve samenwerking in huis behouden blijven. "We moeten nooit meer terug naar geen bezoek! Er zijn voldoende beschermende middelen gegarandeerd."

Het Platform voor Ondernemers Oegstgeest gaf een realistische vooruitblik. "We moeten rekening houden met veranderingen in de wijze van bedrijfsvoering. En laten we expertise en kennis tussen de leden uitwisselen." 


In het project Samen tegen Eenzaamheid en de activiteiten van de Sociaal makelaar: Bespreekbaarheid van eenzaamheid moet vastgehouden. Lief & Leedstraten zullen meer bekendheid moeten krijgen en uitgebreid worden. Er komen workshops voor vrijwilligers ‘Wat kan jij doen tegen eenzaamheid?'. Ook zal er worden ingezet op een mooie organisatie van Oegstgeest Ontmoet in de week van 4 tot en met 10 oktober.


Iedereen ging naar huis met de uitdaging om na te denken, ook na corona, over de vraag: "Wat kun jij doen om de positieve gevolgen van corona te behouden?"


Mogelijk was deze avond het startpunt van een op te richten Platform ‘Hoe verder na corona?’ en volgen er na deze avond, vanuit andere invalshoeken, nog meer bijeenkomsten.

Wie hieraan een bijdrage wil leveren, kan contact opnemen met het Dorpscentrum: christinewesterweel@dorpscentrumoegstgeest.nl