Afbeelding
Foto:

DcO matinee

muziek n Op 26 september vindt het eerste DcO-matinee plaats in Dorpscentrum Oegstgeest met medewerking van Aafje de Bloois met het Residence Jazz sextet.

Door middel van jaren lange zangles, zang coaching, een studie van de Portugese taal en veel optredens, is Aafje thuisgeraakt in mainstream jazz, het zogenaamde American songbook.


Aafje treedt op van 15.30 uur tot 17.30 uur. Entree € 5 p.p. incl. 1 drankje, kinderen tot 12 jaar gratis. 

Het Matinee kan uiteraard alleen plaats vinden onder de dan van kracht zijnde covid-restricties. Bezoekers moeten in het bezit zijn van een corona toegangsbewijs.


BplusC start met nieuwe cursussen in Dorpscentrum Oegstgeest

theater n Dit seizoen beginnen er in Dorpscentrum Oegstgeest twee nieuwe cursussen. In de herfst komt er een serie van tien lessen op de woensdagmiddag voor de allerkleinsten. Vanaf zes jaar kunnen kinderen lekker gaan toneelspelen of mooie dingen maken, een minitheaterklas 6+ en een kinderatelier 6+.

Mini Theater 6+ is een speelse, gezellige en creatieve les. Bij BplusC is er ruimte voor iedereen en alle leeftijden om zijn 'kunstzinnige ik' te ontdekken en te verbreden. In deze lessen mogen de kinderen ongebreideld fantaseren en gaan ze leren om dit om te zetten naar toneelspel. Er worden verhalen verteld, emoties onderzocht en optredens gegeven. Samen maken de leerlingen iets moois wat in de laatste les in een kleine voorstelling te zien is voor de ouders. En het mooiste is: behalve een goeie bui, zin in toneelspelen en af-en toe een klein tekstje leren heb je voor deze cursus niets nodig.


In het kinderatelier, gaan deelnemers aan de slag met andere opdrachtjes en ontdekken ze steeds verschillende materialen. Tekenen, schilderen, boetseren en ruimtelijk werken; we doen het allemaal. In deze cursus gaan kinderen op onderzoek naar hun creatieve vaardigheden en ontwikkelen ze hun fijne motoriek. Aan het einde van de cursus is er een speciale kindertentoonstelling waar alle kinderen aan mee doen. Je hoeft nog niks te kunnen als je er maar zin in hebt.