Maatschappelijke organisaties organiseren 'Zeker Thuis'

zorg n De vergrijzing zet de komende decennia door en zal naar verwachting leiden tot een verdubbeling van het aantal senioren en daarmee ook van het aantal zorgbehoeftige ouderen.

Ook Oegstgeest zal zich moeten voorbereiden op deze vergrijzing en de toenemende zorgvraag. Daarom slaan diverse partijen de handen ineen: zorgorganisaties, welzijnsorganisaties, burgerinitiatieven, woningcorporatie en het sociaal team vormen samen de coalitie 'Zeker Thuis'. Zij zijn ervan overtuigd dat oplossingen voor de vergrijzing en de zorgkloof vooral in de thuissituatie gezocht moeten worden. De coalitie Zeker Thuis heeft als doel senioren in staat te stellen langer zelfstandig thuis te blijven wonen in verbinding met elkaar en de wijk. 

De coalitie Zeker Thuis tekent op vrijdag 8 oktober het pact Zeker Thuis en biedt dit aan de gemeente Oegstgeest aan tijdens een conferentie in het Dorpscentrum Oegstgeest. Iedereen is uitgenodigd bij de conferentie aanwezig te zijn, de inloop is vanaf 14.30 uur. Aanmelding voor de conferentie (of de livestream) kan door uiterlijk 30 september een email te sturen aan pact@langerzelfstandiglevenoegstgeest.nl met daarin de wens om live aanwezig te zijn dan wel deze te volgen via een livestream. www.langerzelfstandiglevenoegstgeest.nl