De nationale titels bij de jongens (2014) en meisjes (2015) zetten Leiden Atletiek nog steviger op de kaart. | Foto: Erik van Leeuwen
De nationale titels bij de jongens (2014) en meisjes (2015) zetten Leiden Atletiek nog steviger op de kaart. | Foto: Erik van Leeuwen Foto:

Leiden Atletiek 25 jaar

atletiek n Met 25 jaren op de teller behoort Leiden Atletiek tot de jongste sportclubs van de stad Leiden.

Toch kan de fusievereniging al bogen op een dijk van een historie. Leden kwamen en blijven komen, de sportieve successen rijgen zich aaneen en bovendien is de drempel naar de atletiekbaan laag: jong en oud, wedstrijdatleet en recreant, sporters met en zonder beperkingen kunnen er dagelijks terecht. Op zaterdag 25 september staat Leiden Atletiek stil bij haar 25ste verjaardag met een feestelijke sportdag die eindigt met een barbecue voor 16-plussers.


Gooische te sterk voor LOHC Heren 1

hockey n Op de tweede speeldag van de competitie mocht LOHC Heren 1 om 14.45 in Hilversum aantreden tegen Gooische Heren 1. 

Gooische begon fel aan de wedstrijd, waardoor LOHC weinig grip op leek te krijgen. Na tien minuten herpakte LOHC zich waardoor een gelijkwaardige strijd ontstond en LOHC haar eerste strafcorners pakte. Na een matige stop werd de bal alsnog de cirkel ingebracht zodat Bob van Brussel de bal op goal kon pushen en deze via een verdediger van Gooische in het doel belande: 0-1 voor LOHC, een score die aan het einde van het eerste kwart nog steeds op het scorebord stond.

Bij aanvang van het tweede kwart ging het spel gelijk op. LOHC kon enkele kansen forceren, maar de goal bleef uit . Gooische wist een strafcorner wel te benutten: 1-1. Na deze goal kreeg Gooische vleugels, daarbij geholpen door enkele keren ongelukkig balverlies en het onvoldoende wegwerken van de bal in de eigen cirkel door LOHC. Negen minuten later keek het jonge team van LOHC tegen een achterstand van 3-1 aan en niet veel later was het tweede kwart gespeeld.

Zowel in het derde als het vierde kwart golfde het spel heen en weer. LOHC begon wat meer vat op het spel te krijgen, mede omdat Gooische zich richtte op het verdedigen van de voorsprong en met snelle counters trachtte gevaar te stichten voor de goal van Salman Akbar. Het resulteerde in diverse kansen en enkele strafcorners voor LOHC. Dit was echter niet genoeg om de score alsnog om te kunnen draaien en zo liep LOHC tegen haar eerste verlies van dit seizoen op.

De komende week wacht het team van LOHC Heren 1 een stevig programma. Donderdag aanstaande speelt het haar eerste ronde van de Gold Cup in en tegen Heren 1 van Berkel en Rodenrijs. Zondag wacht de thuiswedstrijd tegen Phoenix.