Dames LOHC verliezen van Push in Breda

hockey n Afgelopen zondag mocht LOHC dames 1 afreizen naar Brabant. Daar stond een topper op het programma, tegen Push Dames 1. Push probeert al drie jaar promoveren; LOHC wist dat ze voor een zware pot stonden.

Het goede spel werd helaas niet beloond, waardoor de eindstand bleef steken op 2-1

LOHC startte de wedstrijd scherp en sterk, hetgeen resulteerde in een strafcorner na een mooie actie van Marije de Graaff. Annick de Boer, terug op het veld na een blessure, liet deze kans niet liggen. De bal raakte het doel en het eerste kwart eindigde met 0-1 op het bord voor LOHC dames 1.

In het tweede kwart, kwam Push meer in hun spel komen en werden zij gevaarlijker. Ze hockeyden goed onder de press van LOHC vandaan, wat leidde tot een strafcorner. Deze werd niet goed weggewerkt, met een strafbal tot gevolg. Hierdoor werd de stand 1-1. Kort daarna kreeg LOHC D1 weer een strafcorner tegen, die Push mooi in de hoek flatste. De ruststand was 2-1.

Na de rust herpakten de Leidenaren zich en kwamen beter in hun eigen spel. In het derde en vierde kwart kregen beide ploegen de nodige kaarten en kansen. Strafcornerheldin Sascha van den Wall Bake hield ook weer de nodige strafcorners tegen. Ook kreeg LOHC D1 zelf ook nog zeker een paar hele goede kansen. Het goede spel werd helaas niet beloond, waardoor de eindstand bleef steken op 2-1 in het voordeel van Push.

Er wordt deze week weer hard getraind in voorbereiding op de volgende wedstrijd. Graag ziet LOHC D1 iedereen volgende week weer op de Krogt, want dan mogen ze aantreden tegen Voordaan Dames 1.