Wijkwandeling raadsleden door Oranjebuurt

ontmoeting n De griffie van de Gemeente Oegstgeest organiseert op zaterdag 18 september een wijkwandeling door de Oranjebuurt in Oegstgeest. Iedereen is van harte om mee te lopen. Het doel van het bezoek is om raadsleden, commissieleden, collegeleden en ambtenaren op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met deze wijk en haar bewoners. 

Het programma begint met een bezoek aan Jottem, een dagbesteding voor mensen met een beperking. Dan loopt men naar de Regenboogkerk voor een ontmoeting met de Protestantse Gemeente Oegstgeest en wordt stilgestaan bij het wijksignaleringsoverleg, waar diverse partijen (formele en informele zorg) met elkaar om tafel zitten.


Volgende stop is de De Kempenaerstraat, waar deelnemers inzage krijgen in wat er speelt bij de ondernemers in deze winkelstraat.

Het laatste onderdeel van de wijkwandeling is een bezoek aan de nieuwbouw op het voormalige ASC terrein aan de Spaargarenstraat en de Zandbergenstraat. Daar wordt uitleg gegeven over de recent uitgevoerde werkzaamheden. Verschillende buurtbewoners vertellen over wat goed is in de wijk en wat er beter kan. 

De wijkwandeling start bij Jottem (Louise de Colignylaan 29). Inloop vanaf 9.30 uur. Om 10.00 uur start het officiƫle programma. De wandeling duurt tot 13.00 uur.


Wie mee wil wandelen, hoeft niet de hele wandeling mee te lopen, maar kan zich eventueel aansluiten op de locaties van de wijkwandeling. Graag bij aanmelding aangeven waar men zich bij de groep voegt.

Aanmelden kan via de mail: griffie@oegstgeest.nl onder vermelding van: deelname wijkwandeling Oranjebuurt.