Ontwikkeling Hofbrouckerpark

bouwen n Het college legt de Oegstgeester gemeenteraad voor of zij een herontwikkeling of conserverende bestemming wenst op de locatie Hofbrouckerpark, zo staat de lezen in de collegebesluiten van vorige week.

Na besluitvorming van de raad wordt gestart met de verdere uitwerking van het bestemmingsplan. De omgeving en de belanghebbenden worden door middel van een informatieavond nader geïnformeerd over de verdere procedure.


Alzheimerdag

dementie n Wat als herinneren niet meer goed lukt? Eerst lijkt het gewoon vergeetachtigheid. Het is moeilijker om op bepaalde woorden te komen. Het begint met kleinigheidjes, maar het niet-meer-weten gaat verder.

In 2020 waren er in Oegstgeest 560 mensen met de diagnose dementie, maar er zijn veel meer mensen die met de bijbehorende beginnende geheugenproblemen te kampen hebben.

Reden genoeg om de aandacht voor dementie in de gemeente Oegstgeest levend te houden. Wereld Alzheimerdag is daarvoor een mooie aanleiding. Stichting Radius organiseert op 21 september de voorstelling Strepen op het raam. Het is een theatervoorstelling over de eerste fases van dementie en laat de verwarring en twijfel zien waarmee zowel de persoon met (beginnende) dementie zelf als zijn naasten geconfronteerd worden.

De voorstelling wordt twee keer gespeeld op 21 september in de Rehobothkerk, Lijtweg 2 in Oegstgeest.

Entree 14.30, start 15.00 uur, met name voor mensen met (beginnende) dementie en hun mantelzorgers

Entree 19.30, start 20.00 uur, met name voor organisaties, verenigingen, stichtingen.

Toegang: gratis

Aanmelden: via Stichting Radius: 071-7074200 of info@radiuswelzijn.nl