Veel sportschoolleden lieten weten achter Gaidoukevitch te staan en te hopen op een snelle legalisatie van de vloer.
Veel sportschoolleden lieten weten achter Gaidoukevitch te staan en te hopen op een snelle legalisatie van de vloer. Foto:

Jenergy demonstreert bij raadhuis tegen gebruiksverbod

demonstratie n Op woensdag 8 september demonstreerden meer dan vijftig leden van de Poelgeester sportschool Jenergy bij het Oegstgeester gemeentehuis. Reden: de in de sportschool gebouwde tussenverdieping mag nog niet gebruikt worden, omdat de gemeente aangeeft dat nog niet alle vergunningen rond zijn.

Sportschoolhoudster Jenny Gaidoukevitch is boos over dit gebruiksverbod, en liet woensdag samen met haar leden weten dat ze al maanden wacht om de nieuwe verdieping in gebruik te mogen nemen. Ze gaf aan veel tegenwerkingen te ondervinden vanuit het gemeentehuis.

Om de sfeer vrolijk te houden werden er dansdemonstraties gegeven door de sportschoolleraren van Jenergy. Na een half uur van sportlesjes kwam verantwoordelijk wethouder Jan Nieuwenhuis naar buiten om te praten met Gaidoukevitch en de sportschoolleden. De sportschoolhoudster maakte duidelijk dat zij door het handelen van de gemeente haar normale bedrijfsvoering niet meer kan uitvoeren. “De gemeente komt met een lijst van eisen die onuitputtelijk lijkt. Het schijnt onmogelijk om te voldoen aan de bureaucratische regels.”

Wethouder Nieuwenhuis legde op zijn beurt uit dat er bij bouwen en verbouwen nu eenmaal regels zijn die gevolgd dienen te worden. “Voor de aangelegde tussenvloer is een vergunning nodig, maar deze is niet aangevraagd. De vloer is dus zonder vergunning gebouwd. We zijn nu bezig met een legalisatie-onderzoek. We hopen het onderzoek zo spoedig mogelijk af te ronden”, aldus de gemeente later in een reactie. “Gelet op de constructie van de tussenvloer en het intensieve gebruik ervan kan de vergunning niet zomaar alsnog worden verleend. De vloer moet wel veilig zijn. Bovendien toetsen we ook op het bestemmingsplan, brandveiligheid, parkeerbehoefte en het voorkomen van geluidsoverlast naar de omgeving.”

De demonstranten hadden graag meer inlevingsvermogen van de wethouder gezien. "De demonstratie begon in een vrolijke en zomerse sfeer maar eindigde jammer genoeg in een ijskoude douche vanwege de gemeentelijke muur van ambtelijke procedures”, zei één van hen achteraf.


De gemeente bestudeert alle inmiddels aangeleverde documenten en komt zo snel mogelijk met een uitspraak.