Collecte voor de Nierstichting

geven n Je ziet het vaak niet aan ze, maar opgroeien met een nierziekte eist ongelooflijk veel van kinderen. Daarom zet de Nierstichting zich in voor een toekomst waarin nierziekten te genezen zijn. In de week van 19 tot en met 25 september collecteren duizenden vrijwilligers voor de Nierstichting om zoveel mogelijk geld op te halen om dit te realiseren.

Kinderen met een nierziekte hebben vaak maar één wens: gewoon lekker meedoen met andere kinderen. “Kinderen met een nierziekte hebben weinig energie, mogen niet eten wat ze lekker vinden, moeten veel zware medicijnen slikken en soms zelfs dialyseren. Dat is slopend. Voor hen willen we er zijn. Nu en later.'

Dit jaar wordt er digitaal via een QR-code gecollecteerd. Steeds minder mensen hebben contant geld in huis. Met de QR-code is digitaal doneren veilig en makkelijk. 


Dementie Boekenweek

lezen n Rond Wereld Alzheimer Dag op 21 september, organiseert Alzheimer Nederland een Dementie Boekenweek. Onder het thema 'De vele gezichten van dementie' staat in de Rijnlandse Boekhandel aan de Lange Voort een leestafel met boeken en informatiemateriaal over dementie. Iedereen is van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen.