Afbeelding
Foto: Ed Patijn

Kwaakbrug als monument

politiek n Het college is voornemens de Kwaakbrug aan te wijzen als gemeentelijk monument.

Hiermee geeft het college bescherming aan de monumentale delen en cultuurhistorische waarden van de Kwaakbrug. Door de aanwijzing van de brug als gemeentelijk monument blijft dit belangrijke tastbare element van de geschiedenis van Haarlemmertrekvaart en Oegstgeest behouden. 


Daarnaast zorgt de monumentale status voor kaders bij toekomstige ontwikkelingen van de Kwaakbrug.


Gelijkspel voor LOHC

hockey n Op zondag om 14.45 uur speelde LOHC Heren 1 haar eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen thuis op het sportcomplex ‘De Krogt” aan de Hofbrouckerlaan in Oegstgeest tegen het team van Berkel en Rodenrijs Heren 1.

Door Jauke Post

Na twee voortijdig beëindigde seizoenen als gevolg van de COVID-19 pandemie waarin het team van LOHC Heren 1 volop in de race was voor het kampioenschap, staat het verjongde team voor de opgave de goede resultaten van de voorgaande jaren te gaan evenaren.


Deze eerste ontmoeting tegen het fysiek sterke Berkel en Rodenrijs Heren 1 zou gelijk een zware zijn zo was bekend uit de voorgaande ontmoetingen. Daarbij kwam dat mede als gevolg van diverse blessures er nog een aantal ervaren spelers ontbraken in de toch al jonge selectie van coaches Peter Kalsterman en Wouter Tazelaar.


Aan het einde van een spannende en enigszins rommelige eerste kwart stond de score na een gelijk opgaande strijd nog op 0-0. In de tweede kwart kwam LOHC H1 al snel op een 1-0 voorsprong via een door Bob van Brussel benutte strafcorner. Niet veel later nog voor rust kwam Berkel en Rodenrijs op gelijke stand via een ook benutte strafcorner: 1-1. Na een ook lastige tweede helft waarin LOHC Heren 1 veel onder druk stond waarbij zij op diverse momenten overeind werd gehouden door hun keeper Salman Akbar en zelf ook nog een strafbal misten, werd de eindstand bepaald op 1-1.

Volgende week zondag wacht de uitwedstrijd tegen Gooische Heren 1 dat haar eerste wedstrijd uit tegen Groningen Heren 1 ruim met 0-4 won. | Foto Ed Patijn