Afbeelding
Foto:

12 september: Feest in De Leidse Hout

feest n De Leidse Hout is jarig. Het park aan de noordzijde van Leiden dat aan Oegstgeest grenst en inmiddels ook officieel een monumentenstatus heeft, viert dit jaar zijn negentig-jarig jubileum.

Menig bewoner van stad of regio heeft er in de loop der tijd zijn voetsporen achtergelaten. Met vader en moeder op zondagmiddag wandelen, ’s avonds een rondje hardlopen, voetballen met vrienden, de hond uitlaten, luisteren naar muziek uit De Waterlelie, genieten van de rust en de natuur…, het hoort er voor velen nog altijd bij.

Op zondag 12 september is het feest in het park. Die dag is er van alles beleven. Zo is er een jubileumloop, een gezellige kraampjesmarkt, muziekoptredens en een historische wandeling. Maar ook geven diverse organisaties die het park regelmatig gebruiken hun workshops en demonstraties. En wie dat wil, kan ouderwets komen picknicken op de grote speelweide. De feestelijkheden beginnen ’s ochtends om 10.30 uur en gaan de hele middag door. ’s Avonds om 20.00 vindt in het Openluchttheater het concert ‘Collegium Musicum speelt Johan Strauss’ plaats.

Kijk voor het volledige programma en voor meer informatie op www.vriendenvandeleidsehout.nl.