Afbeelding
Foto:

Topwerken uit Rijksmuseum en Mauritshuis in Dorpscentrum

kunst n De Nachtwacht, De bedreigde zwaan, Het meisje met de parel … vanaf zaterdag 11 september, tijdens het Open Monumenten en Osger Weekend, zijn ze in Oegstgeest in het Dorpscentrum te bewonderen.

Vijftien topstukken uit het Rijksmuseum en Mauritshuis zijn in Dorpscentrum Oegstgeest van dichtbij te bekijken. Uiteraard gaat het hier niet om de originele werken, maar om hoge kwaliteit reproducties, die door het publiek zelfs aangeraakt mogen worden.


Duurzame akoestiek

De kunstwerken in het Dorpscentrum hebben iets bijzonders. Het materiaal dat is gebruikt voor de productie van de kunstwerken is grotendeels gemaakt van gerecyclede spijkerbroeken. Dat is niet alleen duurzaam, maar draagt ook bij een het verbeteren van de akoestiek in een ruimte. Zo zijn de kunstwerken dus mooi voor oog én oor.

Veiling voor het goede doel

De collectie zal tot en met januari in het Dorpscentrum blijven hangen. Hierdoor is het voor iedereen (ook voor scholen) mogelijk om deze bijzondere kunstwerken te komen bekijken. Na de expositie (iedereen kan vrij binnenlopen) zal de gehele collectie geveild worden. De opbrengst van de kunstveiling gaat naar een lokaal, nader te bepalen goed doel. 

"Kom dus kijken én bepaal alvast op welk kunstwerk u straks gaat bieden”, laten Joop Verdonk van het Dorpscentrum en Oegstgeestenaar Arjen Leest en zijn collega Bas Oosterwal van Kunssst.nl gastvrij weten.