Afbeelding
Foto:

Open dag Duinzigt

osger n Op 11 september opent het historisch complex Duinzigt aan de Rhijngeesterstraatweg haar deuren in het kader van het Open Monumenten& Osger Weekend.

Voor deze gelegenheid heeft Duinzigt een speciaal magazine uitgebracht. Het prachtig vormgegeven magazine bevat onder andere artikelen over de historie en architectuur van het gebouw, interviews, een bekroond familierecept van Tongseng en een leuke Duinzigtpuzzel waarmee lezers een uitgebreide lunch voor twee personen kunnen winnen.

Duinzigt verzorgt op 11 september rondleidingen en ook is het Duinzigt Café open. Daar kan men van muzikale optredens genieten.


Het Duinzigt Magazine is (gratis) verkrijgbaar bij het gemeentehuis, de bibliotheek, Dorpscentrum Oegstgeest, de boekhandels en natuurlijk bij Duinzigt zelf.


Kennismaken met Stichting Java Village op 11 september in Duinzigt

monumentendag n Tijdens de open dag van Duinzigt op 11 september kunnen bezoekers kennismaken met het werk van de Stichting Java Village en de activiteiten die erop gericht zijn om de armoedecirkel te doorbreken.

De Stichting Java Village zet zich in voor de meest kwetsbare inwoners van het dorp Cisarua op West Java in Indonesië. De band met dit dorp is gaat terug naar begin jaren tachtig van de vorige eeuw, toen de voorzitter van de stichting Java Village Mies Grijns als jonge antropologe veldwerk deed onder de theepluksters in dit gebied. Zij en Titi Setiawati, haar latere onderzoeksassistent, hebben altijd contact gehouden met het dorp. Nu vormen Mies en Titi nog altijd de spil van de stichting. Zij weten beter dan wie dan ook hoe dorpsbewoners het beste gesteund kunnen worden in het opbouwen van een beter bestaan.


De stichting baseert haar werk hierbij op de vragen, behoeften en de prioriteiten van de dorpsbewoners. Daarbij wordt vooral aandacht besteed aan de meest kwetsbare groepen in de samenleving: kinderen, jongeren en vrouwen die kostwinner zijn. Belangrijke voorwaarde is dat de geboden hulp structureel is en de zelfredzaamheid en solidariteit bevordert.

Duinzigt, Ruimte voor Ondernemen, Rhijngeesterstraatweg