Afbeelding
Foto:

Groenoord Zorgt klaar voor de nieuwe generatie ouderen

advertorial n Groenoord Zorgt is eind juli verhuisd van Oegstgeest naar de Lammenschansweg 130F in Leiden. Op deze grotere locatie staat het team klaar om huishoudelijke hulp en ondersteuning thuis te bieden aan de nieuwe generatie ouderen in de regio’s Leiden, Oegstgeest, Duin- en Bollenstreek en Den Haag.

Directeur Niels Plasmeijer: "Wij zijn ontzettend blij met deze nieuwe plek. Met de toegenomen vraag naar huishoudelijke ondersteuning en de groei van de organisatie werd het tijd voor een ruimere locatie. Vanaf deze plek kunnen we met ons team de thuiszorg goed organiseren voor cliënten in de regio.”


Nieuwe generatie

Inspelend op de veranderende markt in ouderenzorg voerde Groenoord Zorgt eind 2019 een koerswijziging door. Plasmeijer: “Tegenwoordig wonen mensen langer zelfstandig thuis en hebben ze op latere leeftijd nog een actief leven. De behoefte van deze nieuwe generatie ouderen vraagt om een hernieuwde aanpak in de thuiszorg. Geïnspireerd door het Japanse geheim voor een lang en gelukkig leven, ook wel ‘Ikigai’ genoemd, streven we bij Groenoord Zorgt naar een omgeving waar iedereen gezond en gelukkig oud kan worden. Onze missie is om de eerste Blue Zone in Nederland te creëren; een gebied waar meer honderd-jarigen wonen dan het mondiaal gemiddelde. De sociale kring, zingeving en verbinding met de maatschappij zijn elementen voor levensgeluk. Redenen genoeg voor ons om ervoor te zorgen dat we klaar staan voor de nieuwe generatie. Vanaf onze nieuwe locatie zetten we ons in om ouderen te ondersteunen bij de dingen die voor hen belangrijk zijn.”

groenoordzorgt.nl