Hilde Warmerdam en Sascha de Haan maken komend seizoen deel uit van de Fiks-selectie. | Foto Wim van Tuijl
Hilde Warmerdam en Sascha de Haan maken komend seizoen deel uit van de Fiks-selectie. | Foto Wim van Tuijl Foto: Wim van Tuijl

Twee nieuwe aanwinsten voor selectie korfbalvereniging Fiks

Korfbal n Korfbalvereniging Fiks is twee nieuwe aanwinsten voor de selectie rijker.

Hilde Warmerdam heeft besloten om Top Sassenheim te verruilen voor Fiks. “Ik heb mijn gehele korfballeven bij Top doorgebracht. Daar bereikte ik het derde team dat in een hoge reserveklasse speelt, namelijk de hoofdklasse”, vertelt ze. Hilde verlangde naar een nieuwe uitdaging bij een vereniging die minimaal op hetzelfde niveau speelt. De keus viel op Fiks. “Er spelen hier meer spelers die jarenlang voor Top zijn uitgekomen en het bij Fiks goed naar hun zin hebben. Mijn eerste indruk van Fiks? De sfeer is gezellig en plezierig. Er wordt fanatiek getraind en er heerst een cultuur om het beste bij iedere speler naar boven te brengen”, motiveert ze haar besluit. Hilde is in het dagelijks leven leerkracht op een basisschool.


Eveneens van Top Sassenheim komt Sascha de Haan . “Evenals Hilde was ik al op jonge leeftijd gaan korfballen bij Top”, geeft ze aan. Ze bereikte, net als Hilde, eveneens Top 3. Wat ook overeenkomt, was het zoeken naar een nieuwe uitdaging en wellicht de kans te krijgen om misschien een hoger niveau te bereiken. Haar keuze viel op Fiks. “Ik ervoer een warm welkom en een sfeer die zeer prettig overkomt. De selectieleden van Fiks vormen een vriendelijke groep, waarbinnen ik me snel thuis voelde. Ik hoop mijn sportieve vaardigheden hier verder te kunnen ontwikkelen”, aldus Sascha. Zij studeert Ruimtelijke Ontwikkeling, Klimaat en Management op de HBO in Den Haag.


Subsidie voor sportverenigingen

sport n De gemeente Oegstgeest stelt via het lokaal sportakkoord ruim €38.000 beschikbaar voor initiatieven op het gebied van sport. Via de subsidieregeling ‘Lokaal sportakkoord’ kunnen sportverenigingen en andere maatschappelijke partijen subsidie aanvragen voor sportinitiatieven in Oegstgeest.

Deze sportinitiatieven kunnen sportactiviteiten zijn (met een maximale subsidie van €1.000), of investeringen in een sportvereniging of -accommodatie (50% bijdrage met een maximum van €3.000). Om in aanmerking te komen voor een subsidie, moet een sportinitiatief aansluiten bij de ambities uit het sportakkoord. 

De uitgangspunten van het sportakkoord zijn gebaseerd op het idee dat sporten voor de meeste mensen gezond, leuk en gezellig is, dat het eenzaamheid tegen gaat en dat iedereen zonder uitzondering de kans moet krijgen om aan bepaalde sportactiviteiten mee te doen. Een subsidieaanvraag moet dan ook aansluiten bij een of meer van de volgende doelstellingen:

• het stimuleren van inclusief sporten en bewegen
• het in stand houden en verbeteren van de diversiteit, capaciteit, kwaliteit van en deelname aan amateursport
• het verder uitbouwen van de preventieve waarde van sport
• het toekomstbestendig maken van sportverenigingen
• het verduurzamen van sportaccommodaties


Aanvraag indienen

Verenigingen kunnen een aanvraag indienen via de website van Oegstgeest. De gemeente beoordeelt samen met de Oegstgeester Sportfederatie de aanvragen. Toekenning gaat in volgorde van binnenkomst en geschiedt zolang er budget beschikbaar is. Voor 2021 is in totaal € 38.608 beschikbaar en voor 2022 nog eens € 20.000,-


In november 2019 is het lokaal sportakkoord vastgesteld en ondertekend door de gemeente en vele sportclubs. In het sportakkoord staan intenties over onder andere sportinitiatieven, diversiteit, gezondheid, amateursport en verduurzaming.