Alternatieve uitwisseling met Engelse cricketclub

Cricket n Al sinds 1959 heeft Ajax een uitwisseling met de Engelse cricketclub NACC. Het betreft een tweejaarlijkse uitwisseling.

Twee jaar geleden was NACC op bezoek in Oegstgeest. Nu, twee jaar later zou Ajax richting Abingdon gaan voor het tegenbezoek. Vanwege de coronapandemie is besloten om dit jaar af te zien om naar Engeland te reizen. Helaas. Een alternatief was een internet beeldverbinding met NACC. 

Afgelopen vrijdagavond genoot een aantal leden van Ajax ervan hun Engelse vrienden toch te zien en te spreken. NACC had een quiz georganiseerd met diverse vragen op sportgebied. Er ontstond een gemoedelijke interactie waar aanwezigen van beide kanten oprecht van genoten. Vanzelfsprekend werd er geproost met een biertje.
In principe zal de trip naar Engeland volgend jaar zeker alsnog plaatsvinden.


Eindelijk weer een echt Alzheimer Café

ontmoeting n De afgelopen periode werkte de Oegstgeester afdeling mee aan een project van Alzheimer Nederland om de Alzheimer Cafés online te organiseren. 

"Via een zogenaamde 'Stamtafel' kwamen wij met ons café via het internet bij mensen thuis. Een mooi alternatief voor een caféavond in de coronaperiode, maar liever ontmoeten wij elkaar persoonlijk in het café. Gelukkig kan dit weer op 9 september."

Deelnemers moeten zich vooraf aanmelden via contact@alzcafeleiden.nl.

Het onderwerp van deze avond op 9 september is: Jong of oud, wat doe je met een niet pluis gevoel?
Iets vergeten? Even niet zo geconcentreerd? Klachten die voorkomen bij alle leeftijden, zeker als je druk bent. Wat nu als het van invloed is op het dagelijks leven of in de relatie met andere mensen? Wat ga je dan doen?

De gastspreker die avond is Susanne de Kort, specialist Ouderengeneeskunde bij de behandeldienst van Topaz. Er is gelegenheid om vragen te stellen.

Het Alzheimer Café Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest is een ontmoetingsplaats, waar mensen met dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten en ervaring kunnen uitwisselen. De doelstelling is voorlichting geven over dementie en de gevolgen ervan bespreekbaar maken. Tijdens deze avonden is er altijd live muziek. Het volledige jaarprogramma is te vinden op de website van het Alzheimer Café Leiden e.o.

Na tien jaar gespreksleider te zijn geweest, neemt Joke Vos deze avond afscheid van het Alzheimer Café.
De 'kroegbazen' Martine Heruer en Mandy Visser heten gasten op donderdag 9 september van harte welkom in SBO De Vlieger, Boerhaavelaan 298, 2334EZ te Leiden.
De zaal is open om 19.00, het programma start om 19.30 uur.


Zondagmiddagconcert in Waterlelie 

muziek n Op zondag 5 september om 13.30 uur spelen The Prevaricators in de Waterlelie in het Leidse Hout.

The Prevaricators zijn een nieuw en fris jazz-sextet uit Leiden. Ze spelen in zeer veel verschillende stijlen: van vintage tot contemporary.

In welke setting dan ook geven The Prevaricators een geweldig optreden. In hun verkenning buiten de grenzen van de meer conventionele jazz, combineren zij een positieve uitstraling met artistieke diepgang.

Zie voor verdere informatie: www.vriendenvandeleidsehout.nl