Rommelmarkt in Ampijoloe

verrassingen n De jaarlijkse rommelmarkt bij Ampijoloe op Rhijngeesterstraatweg 191 vindt plaats op zondag 12 september van 12.00 tot 16.00 uur.

Coronaproof geplaatste tafels tonen een zeer divers aanbod van leuke spullen. Van vintage tot oude boeken en van glaswerk tot leuk servies. Meer informatie: Hester 06-23521164.


Biodanza 

dansen n Sinds januari 2020 is er een wekelijkse groep Biodanza in Cultuurhuis De Paulus. Ook in het najaar van 2021 gaat men ermee door.

Biodanza komt uit Zuid-Amerika en staat voor ‘de dans van het leven’. Het is een vorm van dansen waarbij het onder meer gaat om plezier, ontspanning, contact, jezelf tot expressie brengen, gevoel en in het hier en nu zijn. Anders dan bij de meeste andere dansvormen, zijn er bij Biodanza geen vaste danspasjes. De ene dans doe je alleen, een volgende met z’n tweeën of met de hele groep. Soms makkelijk, soms uitdagend, maar iedereen kan het en doet het op zijn eigen manier. 

De meeste mensen komen naar Biodanza voor een leuke avond, voor de gezelligheid, om te ontspannen. Maar het mooie van Biodanza is dat er al doende positieve veranderingen plaatsvinden in je lichamelijke en geestelijke gezondheid. 

Voor deelname aan Biodanza hoef je niet te kunnen dansen, iedereen is welkom. "Nieuwsgierig geworden? Je bent van harte welkom om Biodanza te komen ervaren! Graag wel van tevoren aanmelden via info@leonoorpronk.nl."

Kijk op www.biodanzametleonoor.nl voor nadere informatie. 

Cultuurhuis De Paulus, Warmonderweg 2 • Docente: Leonoor Pronk • Maandagavonden van 20.00 tot ca. 21.30 uur. Eerste avond 6 september.


Typecursus

typen n Tijd besparen bij het schrijven van teksten en e-mails voor studie, werk of privé? Leer blind typen met tien vingers met de ervaren docent Jolanda Borgers. Op woensdag 6 oktober start bij de Volksuniversiteit Oegstgeest de Typecursus voor volwassen en jong-volwassenen. De cursus vindt elke week plaats op woensdag van 19.45 tot 21.00 uur.

In dertien weken leren deelnemers typen op de 'tien-vingers-blind'-manier. Er wordt afgesloten met een examen. De typedocent geeft persoonlijke begeleiding tijdens de lessen. Korte instructievideo’s en uitgekiende type-oefeningen helpen bij het thuis-oefenen. En met de speciale online typespelletjes kan extra geoefend worden om de typesnelheid nog verder te verhogen.

Aanmelden kan via www.bibliotheekbollenstreek.nl/volksuniversiteit. Hier is ook meer informatie te vinden.

Typecursus voor volwassenen en jong-volwassenen • Start: woensdag 6 oktober • Tijd: 19:45-21:00 uur • www.bibliotheekbollenstreek.nl/volksuniversiteit