Afbeelding
Foto:

Door John Vroom

Ik zag dat …

• het voormalige winkelpand van Dames Dietz weer nieuwe huurders heeft en ik laat mij vertellen dat het twee dames zijn met een foodaanbod op basis van de Arabische Keuken

• Dorpsmarketing bezig is met de ontwikkeling en verkoopstimulering van een legpuzzel

• de compleet vernieuwde AH in de Kemp afgelopen dinsdag feestelijk heropend is

• Italiaans restaurant La Focaccia een Drank- en Horecavergunning heeft aangevraagd

• met als motto ‘Vier de zomer met Lange Voort’ het winkelcentrum een spaaractie is gestart

• de Vlindertuin aan de Admiraal de Ruyterlaan weer volop in bloei staat

• Brasserie Het Beleg van Oegstgeest via schoolborden laat weten de hele zomer geopend te zijn

• het merkbaar is op de weg en in de winkelgebieden dat Oegstgeest met vakantie is

Zakelijke nieuwtjes? Laat ze ons weten! redactie@oegstgeestercourant.nl


Vervolg van de voorpagina

Bijzonder punt in zijn leven was in 1984 een uitnodiging om naar Japan te komen. Lex vertelt: "Ik heb een prachtige jeugd gehad in Nederlands-Indië waar mijn vader bij de staatsspoorwegen werkte en als civiel ingenieur bruggen ontwierp. Maar toen in 1942 Japan Indië bezette werd alles anders. Mijn moeder, die inmiddels van mijn vader gescheiden was, en ik kwamen in een kamp terecht, waar zij in 1945 door toedoen van de Japanners overleed. Dat was traumatisch. Vandaar dat ik aarzelde toen ik werd uitgenodigd om lezingen in Japan te geven.
Na de aanvankelijke terughoudendheid, en de gesprekken thuis, besloot Lex in zijn hart tot vergeving, en nam hij de uitnodiging aan. "Het werd een geweldige reis,” vertelt Titia. "En sindsdien zijn we twintig keer in het land geweest, en geef ik zelfs colleges over de Japanse tuincultuur door de eeuwen heen.”


Kamperen

Het gezin van der Eb heeft, op een kort verblijf in de USA na, altijd in de Leidse regio gewoond. Ze gingen er graag op uit. Het liefst met een tentje de natuur in om te genieten van alle dieren en planten. Twee jaar geleden ging het actieve echtpaar er nog op uit met een kleine tent. “Inderdaad, gewoon even op je knieën de tent in. Maar als je eenmaal binnen bent, is het heerlijk”, aldus een opgewekte Lex. “We nemen de kleinkinderen ook vaak mee”, vertelt Titia. “Als je maar goede slaapzakken hebt, is het met alle weersomstandigheden prima te doen!”


Lex en Titia kregen drie kinderen, die allen op Basisschool De Springplank zaten. De bekende fotograaf Taco van der Eb is er één van. Inmiddels zijn er ook vijf kleinkinderen bij gekomen.


Plannen

Het echtpaar zal blij zijn als de wereld weer opengaat, want ze hebben nog steeds veel plannen. “We willen weer kamperen. Maar ook nog een keer naar Indonesië en Japan. We kunnen niet wachten!”